Fodboldleder-legende fra nordbyen fylder 80 år


Fodboldleder-legende fra nordbyen fylder 80 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80 K. O. Pedersen, Risskov, fylder 80 år mandag 15. april.

Han er opvokset på Christiansbjerg, gik i Skovvangsskolen og blev siden student fra Marselisborg Gymnasium, inden han uddannede sig til jurist. I mange år fungerede han som advokat og partner i et par af byens store advokatfirmaer.

K.O. Pedersen er altid god forberedt, og retfærdighed er et begreb, der ligger ham nært. En sag kan som regel ses fra to sider, og retten var i mange år hans kampplads. Den cyklende advokat blev han kaldt, men trods dette image er cyklen blot et transportmiddel for den jordnære advokat. Han har dog hele livet transporteret sig bæredygtigt og klimavenligt.

Evnen til at omgås høj og lav, rig og fattig, og lytte til forskellige synspunkter gjorde K.O. Pedersen rig brug af, da han som 33-årig blev valgt til formand for Skovbakkens fodboldafdeling. Lige siden han fik lov til at gå alene over Randersvej, har han været medlem af Skovbakken, hvis fodboldafdeling nu hedder Vejlby Skovbakken - i daglig tale VSK.

1970'erne var en spændende tid, og i lyset af ungdomsoprør, energikrise og kvindefrigørelse krævede det en stærk og rummelig person i spidsen for en frivillig idrætsforening, der lever op til folkeoplysningens idegrundlag om demokratisk dannelse. Under K.O. Pedersens formandskab spurtede Skovbakkens bedste seniorhold fra danmarksserien til den bedste række samtidig med, at ungdomsafdelingen blomstrede med bl.a. jyske mesterskaber.

Fodboldpolitisk fik også DBU og Divisionsforeningen øjnene op for den markante, men kompromisskabende advokat fra amatørklubben Skovbakken. Han blev valgt ind i et non-amatør-udvalg, hvor repræsentanterne fra prof-tilhængere og amatør-forkæmpere sammen skulle skabe et fælles grundlag for fremtidens fodbold. I den forbindelse gik klubben og K.O. Pedersen på kompromis og accepterede indførelsen af professionel fodbold med ordene, at Skovbakken ikke ville modsætte sig udviklingen.

Den nu 80-årige K.O. Pedersen er et eksempel på en af de frivillige ildsjæle, der dagligt sikrer, at mange danskere kan dyrke deres aktiviteter i idrætsforeningerne. Han er ikke længere medlem af bestyrelsen i VSK Aarhus, men han er stadig aktiv som frivillig leder. Flere gange ugentligt tager han cyklen op ad bakken til møder i bl.a. herreudvalget, tirsdagsklubben og kridtbanden, der hver uge kridter banerne op.

Initialerne K.O. dækker over fornavnet Karl Ove, men det kun fru Grethe, der bruger det fulde navn.

Efter aftale med kampfordeleren spiller VSK Aarhus ikke hjemmekamp på fødselsdagen, så den kan fejres i familiens skød, hvor Grethe, børn og børnebørn inspirerer og gør fødselaren stolt.

Fodboldleder-legende fra nordbyen fylder 80 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce