Fødselsdag: Ergoterapeuten kom på afveje - til musik

Elsebet Errboe, der her er i selskab med sin mand, Anders, foran parrets hjem i Mårslet, fylder 75 år lørdag 7. september. Foto: Hans Petersen

Fødselsdag: Ergoterapeuten kom på afveje - til musik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75 Elsebet Errboe, Mårslet, fylder 75 år lørdag 7. september.

Elsebet Errboe er en meget arbejdsom dame. De fleste århusianere vil kende hende fra Simonsens Have i Den Gamle By, hvor hun gennem næsten 20 år drev traktørstedet med kærlighed og utrættelig energi. I sommerhalvåret tilmed for fuld musik fra den smukke gårdhaves tribune, hvor hun indførte de populære promenadekoncerter. Her optrådte musikalske venner som Jesper Klein, Kim Sjøgren og ikke mindst gemalen Anders Errboe, mens fadøl, smørrebrød og hjemmelavede frikadeller blev indtaget med stor vellyst under de hvide parasoller.

Det var salig museumsdirektør Erik Kjersgaard, som midt i 1980'erne fik overbevist Elsebet om, at hun skulle droppe sit virke som ergoterapeut og i stedet blive traktrice. Det blev en koldstart for den uerfarne restauratør, men en beslutning, som ingen af dem fortrød. Med sit overblik, gode sans og oprigtige interesse for gæsterne skabte hun en oase, hvor både turister og stamkunder glade gik ombord i de traditionelle retter og det udsøgte kagebord. Simonsens Have fik vokseværk og udvidede med bl.a. Ørneboden, Ølkælderen og Møllestuen og blev hurtigt en populær ramme om bryllupper og andre store fester.

Elsebet Errboe, der er født Kjær, er indfødt århusianer. Hun blev student fra Marselisborg Gymnasium i 1963, og her traf hun sin mand, musiker Anders Errboe. Hun indgik i hans første orkester, Kærne, hvor hun fik tildelt stortrommen. Siden fik parret to døtre og slog sig i 1972 ned i huset Valborg Vrå i Mårslet, hvor de har boet siden. Her er de fem børnebørn i dag hyppige gæster.

Somrene tilbringes nu mestendels ved Mossø, gerne med en havesaks eller en bog i hånden, mens der resten af året er ivrig rejseaktivitet, når Elsebet Errboe supporterer sin mand, der som guide fører turister gennem bl.a. Tórshavn, Tirana og Havanna.

Fødselsdagen fejres med gode venner og familie, der bl.a. - selvfølgelig - skal på rundtur i Den Gamle By.

Fødselsdag: Ergoterapeuten kom på afveje - til musik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce