Fødselsdag: Stadig aktiv som fodboldtræner - nu på Færøerne

Ole Skouboe, der nu er fodboldtræner i den færøske klub 07 Vestur, fylder 70 år fredag 6. september. Privatfoto

Fødselsdag: Stadig aktiv som fodboldtræner - nu på Færøerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 Ole Skouboe, Færøerne, tidligere Aarhus, fylder 70 år fredag 6. september.

Ole Skouboe har siden 1993 været tilknyttet Nordjyske Medier, hvor han har virket som journalist, redaktionssekretær og redaktionschef - de seneste år på freelancebasis. Han har i mange år også været involveret i fodboldspil på topplan, og han kan se tilbage på 20 års ophold i udlandet - først som spiller og dernæst som træner.

Han fik sin fodboldopdragelse i Aarhus-klubben Skovbakken, og siden var han med på det Hvidovre-hold, der i 1973 blev danske mestre. I samme periode fik han sin debut på det danske landshold. Sidste landskamp var under Sepp Piontek i 1980, i 1-1-kampen mod Schweiz i Lausanne.

I 1975 gik turen til udlandet - først til Sverige - men det er især tiden i den græske storklub Aris, Thessaloniki, fødselaren huskes for. Ole Skouboe var første skandinav nogensinde i græsk fodbold, og det var ikke mindst hans succes i Grækenland i slutningen af 1970'erne og begyndelsen af 1980'erne, der banede vejen og åbnede op for en større invasion af spillere til Grækenland fra de nordiske lande.

Efter den aktive fodboldkarriere satsede Ole Skouboe på trænergerningen, og han har virket som professionel træner i Danmark, Færøerne, Norge og Grækenland. Den passionerede fodboldelsker er stadig i fuld vigør i fodboldverdenen. En pensionisttilværelse er ikke noget, der tiltaler fødselaren, og han har denne sommer udskiftet journalistikken med et fuldtidsjob hos den færøske fodboldklub 07 Vestur som cheftræner for ungdomsafdelingen og med det overordnede ansvar for klubbens talentudvikling. 07 Vestur har hjemme på øen Vágar, der også er hjemsted for Færøernes eneste lufthavn. Kontrakten med færingerne løber indtil videre frem til årsskiftet.

Med i flyttelæsset til Færøerne var hans MTB-cykel, for cykelsporten fylder også meget i hans liv. Fritiden bliver nu i stor udstrækning brugt til cykelture rundt i den betagende natur på øerne i Nordatlanten.

Ole Skouboe har tre voksne døtre, en bonussøn samt ni børnebørn. Han har de seneste 25 år levet sammen med Jette Skouboe Nielsen.

Fødselsdag: Stadig aktiv som fodboldtræner - nu på Færøerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce