Først var han sur på det hele ... og så fandt Niels Mikael Andersen sin karrierevej

Niels Mikael Andersen er klar til jobbet som greenkeeper i Norddjurs. PR-foto

Først var han sur på det hele ... og så fandt Niels Mikael Andersen sin karrierevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niels Mikael Andersen var oprindeligt en talentfuld håndboldspiller, men en skade sendte ham af banen. I stedet kastede han sig over hotelbranchen, brugte syv år på et norsk højfjeldshotel, inden han blev greenkeeper i Norddjurs.

Et ødelagt knæ spillede en ung, talentfuld håndboldspiller af banen, men førte til gengæld til spændende år i hotel- og restaurationsbranchen og nu til en stilling som greenkeeper ved Norddjurs Golfklub i Allingåbro. Navnet på den nyansatte er Niels Mikael Andersen. Han er 45 år og bor aktuelt på den gård i Brunmose mellem Auning og Pindstrup, hvor han er vokset op. Det er der en særlig grund til.

Niels Mikael Andersen gik i skole i Pindstrup, hvorefter en tilsyneladende lovende karriere som håndboldspiller skulle begynde. Den unge mand kom på sportscollege i Skive og spillede på Skive IK's hold i 2. division, trænet af ingen ringere end Ryan Zinglersen. Men på en skitur med klubben blev et knæ så medtaget, at karrieren måtte indstilles.

- Jeg var sur på det hele og rejste til Norge, fortæller Niels Mikael Andersen.

Her fik han job som tjener og senere barchef på Norges mest anerkendte højfjeldshotel, Dr. Holms Hotel i Geilo, hvor en film som "Min søsters børn i sneen " er optaget. Op til julen 2006 vendte Niels Mikael Andersen hjem fra Norge - men han forblev i branchen, nu som bartender på DFDS-båden mellem København og Oslo.

Lübker Golf

Efter et halvt år som barchef på en restaurant i Aarhus ansattes Niels Mikael Andersen i 2008 hos Lübker Golf ved Nimtofte, oprindelig som café-manager, men finanskrisen bevirkede, at han i stedet kom til at virke som café-manager, hvorefter han fik mulighed for at uddanne sig til greenkeeper og var færdig i foråret 2016.

Næste opgave blev at passe stillingen som restaurantchef på Den Gamle Kro i Hornslet under en barselsorlov, der i øvrigt trak ud.

- Et fantastisk sted at være - det er en glæde at vide, at når man sætter en tallerken på bordet, får gæsten god mad, pointerer Niels Mikael Andersen.

1. april 2017 sluttede vikariatet, og han skiftede branche, nu til et byggefirma i Holstebro.

- Ja, jeg gik og svedte i sommeren 2018, siger han, der nu ser frem til at arbejde som greenkeeper.

Når han bor på sin fødegård sammen med sin far, skyldes det hans fars sygdom, så sønnen hjælper med pasning af det kødkvæg, der findes på ejendommen.

Kæresten bor i Kolind. Hun hedder Anni Rosendahl og arbejder i en forretning i Ebeltoft. Desuden er hun mor til Tobias på 14 og Lukas på 12 år.

Niels Mikael Andersen er meget optaget af naturen og glæder sig over, at det er lykkedes ham at få kæresten med børn lokket til at overnatte i shelter. En anden hobby, der også har med natur at gøre, er jagt.

Først var han sur på det hele ... og så fandt Niels Mikael Andersen sin karrierevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce