Fylder 60 år: Brabrand-provst i øjenhøjde

Esben Andersen er et velkendt ansigt i Brabrand, hvor han nu har været præst i 31 år. Privatfoto

Fylder 60 år: Brabrand-provst i øjenhøjde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 Esben Andersen, Brabrand, fylder 60 år søndag 14. april.

Esben Andersen er et velkendt ansigt i Brabrand, hvor han nu har været præst i 31 år. Her er det hans mål at prædike i øjenhøjde på en måde, der er let at forstå og sætter tanker i gang om hverdagen og tilværelsen. I øvrigt bliver prædikenen i Brabrand hver søndag understøttet med billeder på kirkens fladskærme, ligesom han i Aarslev Kirke jævnligt indbyder til samtaleprædiken.

Som 27-årig blev han sognepræst i Helsinge i Nordsjælland. To år efter vendte han tilbage til Aarhus, fordi han er glad for det unikke miljø i byen og den særligt rolige måde, som århusianerne bruger til at udtrykke sig og omgås hinanden. Og han synes, at Brabrand er en sand perle med et stærkt lokalsamfund og naturskønne omgivelser ved Brabrand Sø.

Som præst har fødselaren bidraget med mange nye tiltag, bl.a. friluftsgudstjenester, filmklub, kulturklub og sognehøjskole-uger. Men Esben Andersen mener også, at kirken har et ansvar som medbygger af det lokale samfund, og at det derfor er vigtigt at samarbejde med stærke lokale kræfter som f. eks. Brabrand Fællesråd, Gasværket, Engdalsskolen og Brabrand Idrætsforening.

I 2007 blev han udnævnt til provst i Aarhus Vestre Provsti, hvor han er leder for 25 præster. Provstiet lægger vægt på nytænkning og har derfor oprettet en udviklingspulje, som muliggør sociale indsatser som f.eks. "Folkekirkens Familiestøtte". Han var med til at starte Ungdomskirken i Aarhus C, ligesom han blev sat i spidsen for den fælles fejring af reformationsjubilæet i Aarhus Stift. Han har desuden etableret et samarbejde med Celle Provsti i Tyskland.

Esben Andersen elsker campingferierne ud i Europa med sin familie, men nyder også roen og naturen ved fritidshuset i Skiveren i Nordjylland. Han er gift med Henriette, der er gymnasierektor i Horsens, og parrets to voksne børn studerer på Aarhus Universitet.

Han er selv vokset op i et præstehjem. Han var 11 år, da familien flyttede fra landet til de sociale boligblokke i Viby J. Her blev han meget engageret i KFUM og K's klubarbejde i Rosenhøj. På Viby Amtsgymnasium blev han formand for elevrådet, og mens han læste teologi i Aarhus formand for Moderate Studenter. Han blev også medlem af Rådet for Statens Uddannelsesstøtte og tog i den forbindelse kurser i økonomi og databehandling. En god baggrund, da han i 2012 fik udvidet sine opgaver til også at være budgetprovst for alle fire provstier i Aarhus Kommune.

Fødselaren er med i Rotary og er bestyrelsesformand for "Jobkollegiet", der driver tre huse i Brabrand for unge med især Downs syndrom.

Fylder 60 år: Brabrand-provst i øjenhøjde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce