Fylder 80 år: Mor Skaarup er stadig i fuldt vigør

Birthe Skaarup, der tidligere var aktiv i århusiansk politik, har slået sig ned i København, hvorfra hun fejrer sin 80-års fødselsdag.

Fylder 80 år: Mor Skaarup er stadig i fuldt vigør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80 Birthe Skaarup, tidligere Aarhus, nu København, fylder 80 år fredag 12. april.

Birthe Skaarup er tidligere medlem af Århus Amtsråd (1990-2001) og af Aarhus Byråd (1994-1998). I 1998 blev hun samtidig med sin søn, nuværende gruppeformand og formand for Retsudvalget Peter Skaarup, valgt til Folketinget for Dansk Folkeparti, hvor hun efter 10 år valgte ikke at genopstille. Hun har tillige været medlem af Københavns Borgerrepræsentation fra 2009 til 2013 samt medlem af Etisk Råd.

Birthe Skaarup er født i København og opvokset i Kastrup. Hun blev uddannet i Postvæsenet samt Københavns Kul og Koks Kompagni. I 1961 blev hun gift med fototekniker Hans Skaarup. Ægteparret valgte at bosætte sig i Aarhus, hvor de stiftede Aarhus Foto Teknik, i øvrigt det første specialværksted i Jylland, der betjente en stor kundekreds, bestående af fotohandlere, statsinstitutioner, skoler, professionelle og fotografer. Prins Henriks var blandt dem, der fik serviceret sit fotoudstyr hos Skaarup-parret.

Som følge af sin erhvervsmæssige erfaring fra en række beskæftigelser har hun haft mange politiske poster rundt omkring i landet. I Folketinget var hun blandt andet tingsekretær, formand for Folketingets sundhedsudvalg og medlem af flere øvrige udvalg. Igennem hele sit politiske virke har hun haft med sundhed-, social- og kulturpolitik at gøre.

Trods Birthe Skaarups snart 80 år har hun fundet tid og kræfter til medlemskab af Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg, Dansk Kulturinstituts Repræsentantskab og Helsefondens bestyrelse. I 2003 fik hun overrakt The International Nature Medicine Honorary Prize.

Det frivillige arbejde har i det hele taget haft en stor plads i hendes hjerte. I Kræftens Bekæmpelse har hun i en 10-årig periode været næstformand og medlem af regionsudvalget i hovedstaden, hvor hun har været med til at sætte fokus på kræftpatienternes vej gennem systemet.

Efter hendes mands pensionering valgte parret i 2003 at bosætte sig ved Amager Strand i København, bl.a. for at komme tættere på parrets to sønner: Peter og Mads samt deres familier, der tæller syv børn.

Birthe Skaarup er stadig aktiv og i fuldt vigør. Hun dyrker pilates, går til koncerter med veninder og nyder gåture på Amager Strand.

80-årsfødselsdagen fejres under private former med familien.

Fylder 80 år: Mor Skaarup er stadig i fuldt vigør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce