Gigt-penge til århusforskere


Gigt-penge til århusforskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gigtforeningens forskningsråd har bevilget støtte til to århusforskere og deres projekter inden for det reumatologiske område:

Postdoc Rasmus Østergaard Nielsen, Sektion for Idræt, Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet, har modtaget 50.000 kroner til projektet "The Garmin-Runsafe Running Health Study". I Danmark løber næsten 30 procent af den voksne befolkning regelmæssigt, og mere end en kvart million danskere får årligt en løbeskade. Teknologiske fremskridt har gjort det muligt at undersøge, hvilken træning der er gavnlig, og hvilke belastninger der udløser skade. Håbet er, at projektet vil afklare årsagerne til løbeskader. Projektet forventes afsluttet i januar 2019.

1. reservelæge Charlotte Hyldgaard, Lungemedicinsk Afdeling, Aarhus Universitetshospital, har modtaget 50.000 kroner til projektet "Interstitiel lungesygdom og kronisk obstruktiv lungesygdom hos patienter med sklerodermi og polymyositis". Projektets formål er at undersøge forekomsten af lungesygdom hos patienter med bindevævssygdomme, specielt sklerodermi og polymyositis, som har høj risiko for at udvikle lungefibrose. Projektet omfatter patienter med bindevævssygdomme registreret i Landspatientregisteret 2004-2016. Ved at se på diagnoser for lungesygdomme registreret både før og efter bindevævssygdommen kan hyppigheden og betydningen for sygdomsforløbet afdækkes. Derved kan man blive bedre til at identificere de patienter, der har øget risiko for et alvorligt forløb og forhåbentlig optimere kontrolforløb og behandling for denne patientgruppe. Projektet forventes afsluttet i januar 2019.

Gigt-penge til århusforskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce