Hollywood-skuespiller fylder 80 år: Temperamentet er stadig intakt

Paul Sorvino fylder 80 år lørdag 13. april. Her er han fotograferet i 2018 med sin hustru, Dee Dee Benkie. Foto: Chris Delmas/Ritzau Scanpix

Hollywood-skuespiller fylder 80 år: Temperamentet er stadig intakt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Paul Sorvino er kendt fra "Goodfellas". Han har truet med at sende Harvey Weinstein i kørestol. Lørdag 13. april fylder han 80 år.

80 I flere end 100 film har Paul Sorvino stået på rollelisten.

Mest kendt er han som Uncle Paulie i gangsterfilmen "Goodfellas" fra 1990, hvor han spiller over for blandt andre Robert De Niro, ligesom andre kender ham som politimanden Phil Cerreta i den amerikanske tv-serie "Law & Order". Men han huskes også som den strikse far til Julie i Baz Luhrmans "Romeo & Julie" fra 1996 med Leonardo DiCaprio i rollen som Romeo.

Selv om Paul Sorvino således har kastet sig ud i meget forskellige roller, er der ikke én, som han foretrækker frem for andre.

- Når jeg går ind til noget, så gør jeg det kun fuldt ud. Ellers gider jeg ikke at kaste mig ud i det, har han udtalt.

Paul Sorvino, der fylder 80 år lørdag 13. april, er opvokset i New York-bydelen Brooklyn. Hans mor, Angela Maria Mattea, underviste i klaverspil, mens faren, Ford Sorvino, var værkfører hos en beklædningsproducent. Begge forældre havde italienske rødder, og det inspirerede i 2007 Paul Sorvino til at udvikle en række pastasovse baseret på morens opskrifter. De blev solgt i amerikanske supermarkeder.

Paul Sorvino er far til Mira Sorvino, der er gået samme vej og blevet skuespiller.

Hun er en af de mange kvinder, som er stået frem og har fortalt om seksuelle overgreb begået af den amerikanske filmproducer Harvey Weinstein. De mange anklager mod Weinstein blev startskuddet til Metoo-bevægelsen, og på den lidt mindre skala udløste det et vredesudbrud hos hendes far. Da Paul Sorvino erfarede, at datteren var et af ofrene, fik det ham til offentligt at ønske Weinstein fængslet hurtigst muligt, for ellers risikerede filmproduceren i bogstaveligste forstand at få Sorvinos vrede at mærke.

- Hvis jeg havde vidst det, så ville han ikke være i stand til at gå. Han ville have siddet i en kørestol, udtalte han til websitet TMZ.

Hollywood-skuespiller fylder 80 år: Temperamentet er stadig intakt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce