Jubilæum: Hun faldt uventet for konstruktørfaget

Mette Særkjær kan lørdag 24. august fejre 25-årsjubilæum hos Arkitema Architects.

Jubilæum: Hun faldt uventet for konstruktørfaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mette Særkjær, Højbjerg, kan lørdag 24. august fejre 25-årsjubilæum hos Arkitema Architects.

Mette Særkjær er uddannet bygningskonstruktør fra Byggeteknisk Højskole i Horsens i 1991. Hun havde herefter forskellige projektansættelser i det århusianske arkitektmiljø, inden hun i 1994 blev ansat hos Arkitektgruppen i Aarhus - der senere blev til Arkitema Architects.

Egentlig ville Mette Særkjær, der er født i Assentoft ved Randers, være modelbygger. Men da det ikke var en regulær uddannelse, måtte hun finde en anden vej ind på tegnestuerne. Den gik via en uddannelse som bygningskonstruktør, der skulle have ledt videre til arkitektskolen. Men da der var mangel på hendes kompetencer, og hun i større og større grad fik interesse for konstruktørfaget, blev det hendes levevej.

I de første mange år i Arkitektgruppen arbejdede hun tæt sammen med en af firmaets stiftere om at omdanne hans ideer til realiserbare enfamiliehuse. Siden har kærligheden til boliger og kontakten med bygherrerne holdt ved, og hun har gennem tiden arbejdet med store som små projekter, lige fra dele af Håndværkerparken i Højbjerg til det netop afsluttede projekt om etableringen af bydelen Skanderborg Bakker. Undervejs har hun tillige været udstationeret i Norge for at arbejde på Arkitemas store sygehusprojekt Østfold ved Oslo.

Mette Særkjærs store rutine og gode overblik har gjort hende til en populær team- og projektleder hos Arkitemas kunder, der udtrykkeligt efterspørger hende, når de først har arbejdet sammen hende. Hun formår at agere som både kunderne og kollegernes ambassadør, når hun styrer et projekt. Det gør hende til en vellidt kollega, som alle nærer stor respekt for.

Hendes projektstyringsgen er igennem årene også kommet kollegerne på Aarhus-kontoret til gode, da hun elsker at samle kollegerne omkring sig og har været primusmotor for et utal af sociale arrangementer. Hun er således en stærk kulturbærer i virksomheden.

Fritiden bruges især på cykling, hvor hun gennem mange år har ført den tohjulede rundt på såvel østjyske som udenlandske landeveje. Derudover har hun en forkærlighed for god mad og god vin med venner og familie. Hun er mor til Karoline på 21 år og bor sammen med kæresten Henning i Højbjerg.

Jubilæum: Hun faldt uventet for konstruktørfaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce