Julen varer længe: Carsten og koret i fornem nominering

Carsten Seyer-Hansen kan glæde sig over en fornem nominering med vokalgruppen Concert Clemens.

Julen varer længe: Carsten og koret i fornem nominering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Korleder Carsten Seyer-Hansen glæder sig i denne tid. For ham og Concert Clemens varer julen nemlig længe.

Den århusianske vokalgruppe er med sin juleudgivelse "There is no rose - Christmas in the 21st Century" nomineret til årets danske klassiske album 2018 - den såkaldte P2-pris. Prisen uddeles fredag 19. januar i DR Koncerthuset, hvor den endelige vinder afsløres.

Concert Clemens ledes af Carsten Seyer-Hansen, der er dirigent og kantor ved Aarhus Domkirke, og koret har på den nye udgivelse valgt at præsentere både kendte og mere ukendte julesalmer og -sange fra både Danmark og England.

Melodierne er såvel gamle kendinge som nye kompositioner, ligesom eksempelvis den kendte og elskede salme "En rose så jeg skyde" er indspillet i tre versioner, så korets spændvidde og professionalisme kan høres. Også engelske julesalmer får ny lyd i arrangementer, der, som lovet i albummets titel, fører julen ind i det 21. århundrede.

P2's anmeldere har kaldt udgivelsen for: "En imponerende gennemført og meget stemningsfuld juleplade", der er "... en suveræn forening af fortid og nutid". Informations anmelder skrev om musikken, at den: "... falder som vidunderlige, kærlige fnug eller vinterstormens tuden...", hvor koret får: "... mejslet det 21. århundredes dissonerende skønhed ind i julemusikken".

Concert Clemens, som bl.a. medvirkede ved åbningen af kulturhovedstadsåret i Aarhus i 2017, har eksisteret siden 1997 og består af 17 korsangere. Gruppens repertoire bevæger sig fra klassisk kammermusik til mere moderne jazz-inspirerede kompositioner. Koret har vundet flere internationale priser, og både gruppen og dirigent Carsten Seyer-Hansen er meget aktive i det levende kormusikliv i Aarhus.

Julen varer længe: Carsten og koret i fornem nominering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce