Klassisk museumsmand tager afsked

Gennem mere end 30 år har Jakob Vedsted levet og åndet for museumsverdenen, men nu kalder pensionen. Foto: Jørgen Toubro/Museum Østjylland

Klassisk museumsmand tager afsked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I mere end 30 år har overinspektør Jakob Vedsted og museet i Ebeltoft, Museum Østjylland, været uadskillelige. Men nu er det slut. Jakob Vedsted går som 69-årig på pension med udgangen af maj.

Jakob Vedsted blev ansat som den første faguddannede museumsinspektør på det daværende Ebeltoft Museum i 1985. Det er fra en stilling som overinspektør på Museum Østjylland med særligt ansvar for Syddjurs Kommunes historie, at Jakob Vedsted nu lader sig pensionere.

Museumschef på Museum Østjylland Jørgen Smidt-Jensen siger i den forbindelse:

- Det er en museumskæmpe, vi nu tager afsked med. Jakob Vedsted har været en del af museet i Ebeltoft, lige siden det fik statsanerkendelse og blev professionaliseret, og har været med til at sikre, at det i dag lever i bedste velgående. Han er det klassiske museumsmenneske, der har formået at kombinere stor og dyb viden med en evne til at formidle, så alle kan være med. Vi skylder ham stor tak og håber, at vi også i fremtiden må trække på hans store viden.

Efter Museet for Syddjurs i 2011 indgik i fusionen med Museum Østjylland, har Jakob Vedsted haft titel af overinspektør. I denne stilling har han øst af sin meget store viden om Ebeltofts og Syddjurs' historie. Det er blevet til utallige foredrag, ture, artikler og bøger om vidt forskellige emner fra ålefiskeri på Helgenæs til molbohistoriernes kulturhistorie.

Derfor er er det også meget passende, at Jakob Vedsteds afskedsreception samtidig er præsentation af hans nyeste bog "Museum i Ebeltoft i mere end 100 år". I denne bog kan man læse meget mere om både museet i Ebeltoft og om Jakob Vedsteds møde med museet.

Klassisk museumsmand tager afsked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce