Laudrup-familiens lillebror fylder 50 år

Brian Laudrup har spillet 82 kampe for det danske landshold og scoret 21 mål. Foto: Peter Cziborra/Ritzau Scanpix

Laudrup-familiens lillebror fylder 50 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brian Laudrup har vundet fodbold-EM med Danmark og tilskuernes begejstring i alle de klubber, han har spillet. Fredag 22. februar fylder han 50 år.

50 I 1992 vandt han sammen med det danske landshold EM-guld, spillede sig på turneringens hold og strøg ind som nummer fem på Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) liste over de bedste spillere i verden.

Brian Laudrup har med sine hurtige finter og sit enorme talent vundet danskernes hjerter og tilskuernes begejstring. Fredag 22. februar fylder han 50 år.

I Danmark er det næsten kun kongefamilien, der har fået mere omtale end familien Laudrup. Far Finn Laudrup er tidligere landsholdsspiller, og storebror Michael Laudrup taler for sig selv.

Brian Laudrup havde derfor noget at leve op til, da han indledte sin professionelle fodboldkarriere. Men det lykkedes til fulde.

Efter at have startet karrieren i Brøndby drog han i 1989 til Tyskland, hvor han først spillede i Bayer Uerdingen og derefter i storklubben Bayern München, hvor han vandt det tyske mesterskab.

Derefter gik turen til italienske Fiorentina og AC Milan, inden det blev til fire år i den skotske klub Rangers FC. Karrieren blev sluttet af i Chelsea, FC København og Ajax.

Brian Laudrup spillede 82 kampe for det danske landshold, og han scorede 21 mål.

Et af målene faldt i VM-kvartfinalen mod Brasilien i 1998, og 2-3-nederlaget blev også den sidste kamp i den rød-hvide trøje for både Brian og Michael Laudrup. De to brødre omfavnede hinanden efter det sidste fløjt, og det blev symbolet på to legender, der takkede af, og dansk fodbold har ikke siden været helt det samme.

Brian Laudrup blev optaget i Fodboldens Hall of Fame i 2012. Han er blevet kåret som årets spiller i Danmark fire gange. Han opnåede den samme titel i Skotland to gange som den første ikkebritiske spiller nogensinde.

Da han var 31 år, satte en skade en stopper for hans aktive fodboldkarriere. Men Brian Laudrup har siden arbejdet som fodboldkommentator og har tidligere drevet fodboldcamps.

Han er gift med Mette Laudrup og har to børn.

Laudrup-familiens lillebror fylder 50 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce