Markant molbo er pludselig død

Jørgen Ørgård er pludselig død.

Markant molbo er pludselig død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jørgen Ørgård, Knebel, er pludselig død, han blev 77 år.

Han var kendt som en meget aktiv mand, og gennem hele sit liv kerede han sig om demokratiet. Ved sin død var han formand for Borgerforeningen Mols med mere end 500 medlemmer og kendt for at tale Mols' og Helgenæs' sag i store og små sager. Blandt andet kæmpede han i mange år for, at området skulle have en udrykningslæge, han var med til at få fibernet til Mols og Helgenæs, han deltog i arbejdet med at få etableret en delebilordning, og senest fik foreningens store projekt Mols i Udvikling mange millioner kroner til det længe ventede kulturssamlingssted Knudepunktet i Knebel.

Af flere blev han betegnet som en slags énmands-molbo-hær, en titel, han dog ikke selv brød sig om, for han så sig selv om formand for bestyrelsen og medlemmernes talerør. Men han var energisk og gav ikke op, selv om myndighederne ikke altid var med på nye initiativer fra Mols.

Jørgen Ørgård blev født i Hyllested og blev uddannet lærer fra Marselisborg Seminarium i 1966. Efter nogle år ved militæret som både sergent og løjtnant blev han i 1969 ansat på Molsskolen i Knebel, hvor også hustruen Kirsten fik job. Parret blev gift i 1968 og fik tre børn.

Med sin energi og sit gåpåmod blev han hurtigt valgt til tillidsmand, lærerrådsformand og kredsformand i lærerforeningen, inden han i 1979 blev viceskoleinspektør ved Skelhøjeskolen i Ebeltoft. Siden blev han skoleinspektør, og det job bestred han, til han gik på pension.

Foruden sit aktive erhvervsliv var Jørgen Ørgård også aktiv i lokalmiljøet. I 12 år var han medlem af menighedsrådet, og i 24 år var han medlem af Ebeltoft Byråd - valgt på en borgerliste - men han stoppede i politik i 2002. Samme år blev han valgt ind i Mols Borgerforening, og to år efter blev han formand, en post, som han bestred til sin død.

Jørgen Ørgård mistede sin kone i 2014, men arbejdede fortsat med de mange lokale projekter. For et år siden fik han en blodprop, men kom sig over den, og for en måned siden fik han en ny hofte og var nu smertefri og klar til at gøre en indsats for etablering af Knudepunktet, et projekt til 44 millioner kroner, som Lokale- og Anlægsfonden, Nordea-fonden, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond, Syddjurs Kommune og flere andre har givet penge til. Knudepunktet forventes at stå klar i 2021.

Jørgen Ørgård efterlader sig sine tre børn med familier inklusive otte børnebørn.

BLIK

Markant molbo er pludselig død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce