Sorg i Aarhus Jazz Orchestra: Tur med Master Fatman afløses af mindekoncerter

Sang og musik er den direkte motorvej til hjertet, mente Master Fatman, der de seneste år blandt andet var kendt fra radioprogrammerne "JAZZmosfæren" på P8 Jazz og "Croque Monsieur"på Radio24syv. Master Fatman optrådte også med Aarhus Jazz Orchestra af flere omgange, hvor han formidlede sin kærlighed til jazzen til publikum. Foto: Axel Schütt

Sorg i Aarhus Jazz Orchestra: Tur med Master Fatman afløses af mindekoncerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dj Master Fatman er død natten til tirsdag 26. marts. Han efterlader sig fem børn og en hustru. I Aarhus var han især kendt for sit tætte samarbejde med Aarhus Jazz Orchestra.

Nyheden om Master Fatmans pludselige dødsfald rammer hårdt i Aarhus Jazz Orchestra.

Jazzen havde en særlig plads i Master Fatmans hjerte. Sammen med Aarhus Jazz Orchestra skulle han have været på tur til fire byer i begyndelsen af maj med "Jazz for Dummies", en musikalsk rejse gennem jazzens 100-årige historie. Arrangementet 9. maj på Atlas i Aarhus var allerede udsolgt.

Orkesterchef Dorthe Andersen er rystet over de triste nyheder om Master Fatmans pludselige bortgang.

- Det bliver noget af en opgave at finde én, der kan løfte den opgave i stedet for Master Fatman. De hænger ikke på træerne. Vi vil gøre det til en række mindekoncerter med al den musik, som han elskede, siger hun til Århus Stiftstidende.

Dorthe Andersen beskriver Master Fatman som en "fantastisk formidler".

- Han kunne skabe noget magisk, fordi musikken var så dybt forankret i ham selv, og det var så vigtigt for ham at give publikum et indblik i det. Jeg husker særligt fire store, gratis koncerter i Ridehuset under Aarhus Jazz Festival i 2013. Han sagde altid til folk: "Nu skal I hive jer selv lidt i ørerne". Han fortalte om musikken på en måde, så alle lyttede. Nogle af numrene var svært tilgængelige også for det almindelige jazzpublikum. Der var specielt ét nummer, hvor hans introduktion gjorde, at man kunne høre en knappnål falde til jorden i det store ridehus med 700 mennesker. Alle holdt vejret. Det var simpelthen det ypperste inden for formidling, som jeg har oplevet, fortæller Dorthe Andersen.

Master Fatman har ved en tidligere lejlighed i avisen fortalt, hvordan han selv stiftede bekendtskab med genren, da han i sin tid købte en plade med saxofonisten John Coltrane, og jazzen ramte ham lige i hjertet.

- Jazzen gør mig mere følsom. Og jeg værdsætter dét, som jeg føler endnu mere. Det rører mig på en anden måde, end hvis det var et fedt popnummer. Der sker bare noget andet med mig, sagde han i den forbindelse.

- Det var hans egen kærlighed til musikken, som han delte med andre. Folk blev parate til at tage imod. Han skabte et fantastisk rum mellem kunsten og publikum. Det rum fyldte han ud, så selv om man måske ikke kunne lide jazz, så gav det alligevel mening at opleve det, når Master Fatman tog én i hånden og sagde: Prøv at komme med, prøv at lytte. Også fik man en gigantisk oplevelse ud af det. Det har jeg ikke oplevet andre gøre på samme måde, siger Dorthe Andersen.

Aarhus Jazz Orchestra har optrådt sammen med Master Fatman af flere gange omgange - og for et blandet publikum af både jazzentusiaster og børn uden kendskab til jazz.

- Han var skide sjov at arbejde sammen med. Man kan jo sætte alle mulige professortyper til at fortælle om jazz, men det var ikke dét, han gjorde. Han tog folk i hånden, ærligt og kærligt, og gjorde én tryg. Når man er tryg, er man et mere rummeligt menneske. Så han gjorde folk mere rummelige. Han var en ener og venligheden selv, siger Dorthe Andersen.

- At gå væk med sådan et eftermæle er magisk i sig selv, slutter hun.

Master Fatman blev i 2010 gift med Herminia Mabunda, som han havde fire børn med. Desuden havde han også en søn fra et tidligere forhold. Master Fatman blev 53 år.

Sorg i Aarhus Jazz Orchestra: Tur med Master Fatman afløses af mindekoncerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce