Mindeord: Knud Harald Schjødt-Pedersen

Knud Harald Schjødt-Pedersen, Ebeltoft.

Mindeord: Knud Harald Schjødt-Pedersen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra Jakob Schjødt-Pedersen har vi modtaget dette mindeord om Knud Harald Schjødt-Pedersen, Ebeltoft, tidligere provst i Sydthy, der er død, 93 år:

I 1966 blev han sognepræst i Vestervig og Agger sogne, hvor han virkede frem til pensioneringen i 1994. Han deltog her meget aktivt i oprettelsen af bl.a. Vestervig Kirkes Orgelfond 1972, som gjorde, at Vestervig Kirke fik sit store Marcussen-orgel, der igen banede vejen for etableringen af Vestervig Kirkemusikskole. Desuden var han med i Digteren Hans Bakgaards Mindefond og i en række studiekredse i kirkens regi i 1980'erne.

Knud Schjødt-Pedersen blev i 1979 provst for Sydthy og virkede som sådan også frem til 1994. Han sad i Haslev Udvidede Højskoles bestyrelse, og han har holdt foredrag og kirkelige taler i diverse foreninger i alle årene i Thy og tog sammen med hustruen, amtsrådsmedlem Ruth Schjødt-Pedersen, initiativ til landets første egentlige kirkehøjskole, Sydthy Provstis Kirkehøjskole, som delvist dannede mønster for mange senere kirkehøjskoler. Efter jerntæppets fald knyttede han bånd til kirke- og musikliv i Estland.

Efter pensioneringen i 1994 virkede han en tid som præst for Brødremenighedens Danske Mission i Albanien. Kirkens fremtidige liv lå ham meget på sinde. Han drømte om, at folkekirken kunne gennemgå endnu en reformation for, at kirken skulle være forståelig og relevant for det moderne menneske.

I Ebeltoft har Knud Schjødt-Pedersen bla. taget initiativ til "Det Varme Hjørne", som er en integrationsklub for danskere og indvandrere i byen. De seneste år har han været en særdeles aktiv husfar og har hjulpet de mennesker, der søgte hans råd.

Han blev født ved Gadbjerg, og Knud Schjødt-Pedersen blev ved landbruget, indtil han var 20 år. Derefter tog han studentereksamen i Rønde - afbrudt af soldatertjeneste i Vejle og ved Den Danske Brigade i Tyskland. Efter engagement i spejderbevægelsen i 1940'erne blev han cand.theol. fra Københavns Universitet i 1959 og blev samme år hjælpepræst ved Brønshøj Kirke i København. To år senere blev Knud Schjødt-Pedersen residerende kapellan ved Utterslev Kirke og var med ved bygningen af den nye kirke i 1963. Han tog desuden initiativ til "Sognearbejdet", Unge Hjems kreds og ungdomsklub i Utterslev.

Knud Harald Schjødt-Pedersen efterlader sin kone Ruth, fire børn, svigerbørn, otte børnebørn og tre oldebørn.

Mindeord: Knud Harald Schjødt-Pedersen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce