Mindeord: Lone Rovsing


Mindeord: Lone Rovsing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frits Hindtoft, Risskov, har skrevet mindeord om sin tvillingesøster, forhenværende børnehaveklasseleder Lone Rovsing, Charlottenlund, der døde 9. marts, 80 år gammel:

Lone havde sit barndomshjem i Risskov, hvor hun voksede op med kærlige forældre og en tvillingebror. Efter endt realeksamen tog hun i 1955 til Schweiz, hvor hun bl.a. passede fem børn hos familien Olligatti, og hvor husfaderen var en af direktørerne i Røde Kors' hovedkvarter i Geneve.

Efter et års tid tog hun til Paris til et lignende job, men ved et besøg i Den Danske Kirke på Champs Elysee fik hun tilbudt et job som guide hos den dengang kendte chefguide Conrad Krebs, der netop manglende en ung frisk dansk pige i jobbet. Det blev til fem spændende år med internationale turistgrupper i byernes by, slottene i Loire-dalen m.m., fra de nordiske lande, Tyskland, USA og Holland og med sjove enkeltopgaver, bl.a. med familien Victor Borge rundt i stor limousine med udgangspunkt i familiens suite på Hotel Ritz og morgenkaffe på sengen.

Inden Lone vendte tilbage til Danmark, nåede hun at lære det franske sprog at kende indgående via kurser på universitetet Sorbonne og storbyens turistmæssige hemmeligheder via kurser på Louvre, og endelig tog hun en uddannelse som kosmetolog hos virksomheden Carita, hvor hun bl.a. behandlede skuespilleren Sophia Loren og dronning Farah Diba, shahen af Persiens hustru, der var blandt stedets klientel.

I 1965 giftede hun sig med Preben Rovsing, der var direktør for Westinghouse Scandinavia.

Lone var i flere år konsulent for en række franske kosmetikagenturer med besøg i parfumerier og varehuse landet over.

Hun og Preben fik to sønner, Kim og Jes, og i hjemmet på Rådhusvej var der altid åbent hus for deres kammerater og senere også fem børnebørn med varm chokolade og rosinboller efter skoletid. I tiden som hjemmegående assisterede Lone ofte i Messiaskirkens børnehave, og hun var også en tid medlem af kirkens menighedsråd.

En lang årrække var hun knyttet til Kildegård Gymnasiums børnehaveklasse, senest som leder og med en uddannelse som socialpædagog bag sig. Hun holdt spændende introduktionsaftener for forældrene, som skulle vælge deres børns start på et kommende skoleliv, og var en strikt, men kærlig lærer for de små elever. Hun havde deres tillid og indgød dem respekt, selvtillid og glæde. Advarede dem imod mobning og lærte dem om det farverige Gamle Testamente etc.

En elev betroede engang sin mor, at Lone var den sødeste, men tilføjede hurtigt: "Tro nu ikke, at det kun er, fordi hun sommetider giver mange karameller". Ved årsafslutningerne modtog hun ofte et lille brev fra forældre, der takkede hende for at have givet deres barn en god start på skolelivet, og efter pensioneringen for en halv snes år siden mødte hun mange glade smil og knus fra tidligere elever og forældre, når de lokalt løb ind i hinanden.

Lone havde et stort netværk med årelange venskaber, var meget afholdt og havde en spændende og inspirerende evne til at være noget for andre.

Mindeord: Lone Rovsing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce