Mindeord: PV havde indsigt i sportens sjæl

Da Poul Viggo Bartels Petersen tabte den sidste kamp i sit liv, mistede AGF et mangeårigt medlem, der har ydet en markant indsats som såvel elitehånd-boldspiller som aktiv leder. Privatfoto

Mindeord: PV havde indsigt i sportens sjæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erik Meineche Schmidt, hovedformand for AGF af 1880, skriver mindeord om Poul Viggo Bartels Petersen, Aarhus, der er død, 59 år:

Da Poul Viggo Bartels Petersen, i daglig tale PV, i mandags tabte den sidste kamp i sit liv, mistede AGF et mangeårigt medlem, der har ydet en markant indsats som såvel elitehånd-boldspiller som aktiv leder.

PV var født i 1959 og har været medlem af AGF de sidste 52 år. Han spillede ikke mindre end 180 divisionskampe for AGF, inden han for alvor kastede sig over ledergerningen. Han har været medlem af hovedbestyrelsen i AGF af 1880 siden 1987, og fra 1990 til 1999 var han også medlem af bestyrelsen i AGF Kontraktfodbold, heraf to år som formand.

I 1990'erne var han især udfordret af bestyrelsesarbejdet i AGF Kontraktfodbold, hvor han gjorde en utrættelig indsats for at bevare og understrege det skæbnefællesskab, der altid har været mellem den professionelle børsnoterede fodbold og amatørfodbolden i AGF.

I hovedbestyrelsesarbejdet har PV altid søgt at dele sol og vind lige mellem parterne i en flerstrenget idrætsforening. Det har ligget ham stærkt på sinde, at selvom vi i AGF af 1880 er én juridisk og økonomisk enhed, er det vigtigt, at der værnes om de enkelte afdelingers selvstændighed og mulighed for at udvikle sig - samtidig med at fællesskabet må træde til, når der er behov for det.

Og når der var behov for at træffe væsentlige beslutninger, herunder hvis der var jura involveret, er der altid blevet lyttet omhyggeligt til (advokat) PV.

Selvom håndbolden var hans hovedsport, ville han givetvis også påberåbe sig evner inden for tennis, fodbold, bordtennis mv. Netop denne brede baggrund, med stor indsigt i sportens sjæl, og koblet med retfærdighedssans, imødekommenhed og interesse for andre mennesker, er karaktertræk, der også fremover vil være forbundet med mindet om PV.

Han var en fighter, såvel på banen som udenfor, hvilket ikke mindst dokumenteres af den sidste tids indædte kamp for livet.

Heldigvis nåede vi på vores hovedgeneralforsamling for tre uger siden at tildele PV et af de yderst sjældne æresmedlemskaber i AGF af 1880 og dermed også sikre et synligt minde om en markant og livslang indsats for foreningen.

Æret være hans minde.

Mindeord: PV havde indsigt i sportens sjæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce