Ny studenterformand vil kæmpe for internationale studerende

Krestina Vendelbo Christensen. Foto: Mette Marie Heinfelt, Studenterrådet, Aarhus Universitet

Ny studenterformand vil kæmpe for internationale studerende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag 21. februar fik Studenterrådet på Aarhus Universitet ny formand, Krestina Vendelbo Christensen, 24 år. Hun vil især kæmpe for de internationale studerendes rettigheder.

- I snart 90 år har vi kæmpet for de studerendes rettigheder. I dag er studerende ikke bare fra Danmark, men fra lande verden over. Så det er helt absurd, hvis de ikke også bliver hørt på universitetet, demokrati skal gælde for alle på universitetet, siger den nye formand, der læser engelsk med fokus på lingvistik på 8. semester.

Krestina Vendelbo Christensen mener ikke, at Aarhus Universitet har gjort nok for at integrere de internationale studerende i det universitetspolitiske system med studienævn og fagråd.

- Vi påtager os nu den opgave at give de internationale studerende en stemme gennem projektet International Committee. For det kan ikke være rigtigt, at man skal være andenrangsstuderende, bare fordi man ikke har dansk som modersmål og måske kun er her en kortere del af sin uddannelse, siger hun.

Studenterrådet har et slogan, der hedder "intet universitet uden de studerende", og det gælder i høj grad også for de internationale studerende, fortæller Krestina Vendelbo Christensen.

- Det internationale miljø på vores uddannelser er med til at ruste os til et arbejdsmarked med internationalt samarbejde. De studerende bidrager til vores udsyn og forståelse af verden omkring os og giver os nye perspektiver og viden.

Et af de steder, hvor det har haft store konsekvenser, at de internationale studerende ikke er blevet hørt, er på boligområdet.

- Det er først for nyligt gået op for os, at studerende, der kommer fra lande uden for EU, nærmest ikke har råd til at bo i Aarhus, fordi de ikke får SU. Det har vi overset, fordi der ikke tidligere har været et udvalg, hvor vi har hørt dem, siger Krestina Vendelbo Christensen, der selv bor i Tåsingegade, tæt på universitetet, men oprindeligt er fra Vallekilde, Nordvestsjælland.

Hun afløser Carina Molsen Nielsen på posten som formand for Studenterrådet.

Ny studenterformand vil kæmpe for internationale studerende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce