Ph.d.-forsvar: På sporet af kritisk sygdom hos børn


Ph.d.-forsvar: På sporet af kritisk sygdom hos børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Claus Sixtus Jensen forsvarer torsdag 17. maj kl. 14 sin ph.d.-afhandling i Auditorium J116-113, Aarhus Universitetshospital.

Over 100.000 børn indlægges hvert år i Danmark. Internationale studier viser, at hos hospitalsindlagte børn kan mange tilfælde af kritisk forværring af deres tilstand og dødsfald potentielt forudsiges og forhindres. Trods dette viser flere danske og internationale undersøgelser, at det fortsat er et problem at erkende alvorlighedsgraden af sygdom og få målt og fortolket ændringer i vitalparametre korrekt.

Børns tegn på alvorlig sygdom kan være meget svære få øje på, og små ændringer i et sygt barns tilstand kan dække over en kritisk forværring. Paediatric Early Warning Score (PEWS) er en simpel og struktureret observationsmetode med understøttende handlingsalgoritmer, som hjælper med at spotte ændringer i børns tilstand tidligt i sygdomsforløbet. Hvor det tidligere alene var op til den enkelte at vurdere barnets tilstand og handle derefter, giver PEWS-systemet retningslinjer for observations- og handlingsniveau. Sammenkoblingen af systematiske observationer og handlingsanvisninger ser således ud til at kunne optimere hospitalsindlagte børns sikkerhed.

Claus Sixtus Jensen har under sit ph.d.-forløb undersøgt PEWS i klinisk praksis og har således bidraget til vigtig viden omkring kritisk forværring hos hospitalsindlagte børn, sygeplejerskers observationspraksis og sammenlignet to PEWS-modeller samt personalets oplevelser af at arbejde med scoringsredskabet. Disse resultater har givet ny viden om PEWS til brug ved fremtidig implementering og giver grundlaget for, at der i Danmark fremover kan anvendes en fælles PEWS-model.

Ph.d.-forsvar: På sporet af kritisk sygdom hos børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce