Ph.d.-forsvar: Planters liv langt hjemmefra

Undersøgelserne af Linjing Rens forskning har til formål at forstå miljømæssige sammenhænge og tilsvarende økologiske virkninger i forskellige miljøer.

Ph.d.-forsvar: Planters liv langt hjemmefra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Linjing Ren forsvarer fredag 12. april kl. 10 sin ph.d.-afhandling i bygning 1223, lokale 134 i Biologiens Hus på Institut for Bioscience, Aarhus Universitet, Wilhelm Meyers Allé 5, Aarhus C.

Undersøgelserne af Linjing Rens forskning har til formål at forstå miljømæssige sammenhænge og tilsvarende økologiske virkninger i forskellige miljøer. Resultater tyder på, at de bioklimatiske forhold ved planters oprindelsessted påvirker funktionelle træk og fænotypisk plasticitet hos udbredte plantearter på en forudsigelig måde og hjælper os med at forudsige deres respons på globale klimaændringer.

Sumpplanter med hurtig vækst, høj produktivitet og høj tolerance overfor biotiske og abiotiske påvirkninger kan potentielt bruges til forskellige formål, herunder til rensning af forurenet vand i konstruerede vådområder, som bioenergiafgrøder og som afgrøder i såkaldt paludikultur. Men da planternes vækst, morfologi, fysiologi, fænologi, produktivitet og indhold af næringselementer afhænger af de specifikke vækstforhold, og også af planternes genetiske baggrund og deres interaktion med miljøforholdene, er studier af plantearters og genotypes respons på varierende miljøforhold vigtige for valget af plantearter og genotyper til de forskellige formål.

Undersøgelserne dokumenterer, at planterne responderer på store geografiske og bioklimatiske gradienter, og at de fleste funktionelle egenskaber, så som vækst og biomasseproduktion, afhænger både af planternes genetiske baggrund og det omgivende miljø.

Ph.d.-graden blev afsluttet ved Institut for Bioscience, Naturvidenskab og Teknologi, Aarhus Universitet.

Ph.d.-forsvar: Planters liv langt hjemmefra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce