Portræt: Pensionsboss fik en lynkarriere - uden direktørdrømme

Trods sin lynkarriere i pensionsbranchen har Bo Normann Rasmussen aldrig været drevet af direktørdrømme. PR-foto

Portræt: Pensionsboss fik en lynkarriere - uden direktørdrømme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bo Normannn Rasmusssen har to år bag sig som øverste chef i det kommercielle pensionsselskab AP Pension. Men det var slet ikke hans ambition at blive pensionsboss.

Året 2019 tegner til at blive et begivenhedsrigt år for Bo Normann Rasmussen, øverste chef i pensionsselskabet AP Pension. Ved årsskiftet sagde han velkommen til omkring 200 nye medarbejdere og 93.000 nye kunder, da opkøbet af konkurrenten Skandias danske aktiviteter blev en realitet.

Dermed kan selskabet bryste sig af at have over 400.000 kunder på sin 100-års fødselsdag.

Siden 50-årige Bo Normann Rasmussen blev uddannet aktuar fra Københavns Universitet i 1998, er han steget hurtigt i graderne. Inden han kom til AP Pension i 2006, nåede han både at være underdirektør i Pensiondanmark og i PFA Pension i henholdsvis to og tre år.

Trods sin lynkarriere i pensionsbranchen har Bo Normann Rasmussen aldrig været drevet af direktørdrømme. Faktisk fik han efter eget udsagn allerede indfriet sine karriereambitioner, da han blev ansat som ansvarshavende aktuar i AP Pension.

- Nu har jeg jo læst til aktuar, og hvis man er ambitiøs som aktuar i den ledelsesmæssige retning, vil man gerne være ansvarshavende aktuar. Så det har egentlig været mit mål, siden jeg var i 20'erne, har Bo Normann Rasmussen tidligere udtalt til erhvervsmediet Finanswatch.dk.

I 2010 blev han næstkommanderende i direktionen for AP Pension. Men da Søren Dal Thomsen fratrådte som administrerende direktør med omgående virkning i december 2016, overtog Normann Rasmussen posten som, i første omgang konstitueret, topchef. Og han har tidligere fortalt, at det var en stor lettelse, da han efter tre måneders tid blev endeligt udnævnt 1. marts 2017.

Bestyrelsen begrundede vagtskiftet på kontoret i Østbanegade i København med, at hvervet som administrerende direktør havde ændret sig meget. Og at stillingen kræver både stor pensionsteknisk indsigt, kommerciel forståelse og evnen til ledelsesmæssigt at sikre de nødvendige resultater.

- Med valget af Bo er jeg sikker på, at vi har fået den rette mand, som med sin viden om selskabet, sine kompetencer og ikke mindst sin ledelsesstil kan sikre, at AP Pension også fremover er et konkurrencedygtigt selskab, der leverer solide afkast til kunderne - især i en verden, hvor vi bliver mødt med stigende lovgivningsmæssige reguleringer, lød det fra bestyrelsesformand Niels Dengsø Jensen i forbindelse med udnævnelsen.

Udover at stå i spidsen for de forhandlinger, der resulterede i ægteskabet med Skandia, har Bo Normann Rasmussen bl.a. lanceret AP Loyalitetsbonus, som er selskabets måde at udbetale en del af overskuddet til kunderne.

Blandt kunder og medarbejdere er Bo Normann Rasmussen anerkendt for sin store viden om pensionsforhold og evner til at formidle, så selv menigmand forstår det, oplyser selskabet.

- Derudover er han kendt for sit store engagement og entusiasme for AP Pension, en ting, som betyder, at han f.eks. ikke er bange for at få alle medarbejdere til at råbe i kor, når der er noget at fejre ved personalemøderne i selskabet, eller citere sit forbillede, Winston Churchill,« lyder det om ham.

Bo Normann Rasmussen
Administrerende direktør, AP Pension.Uddannet aktuar fra Københavns Universitet i 1998 og HD i finansiering i 2001.

Gift med Anita, som er kontorchef i Social- og Indenrigsministeriet.

Har børnene Anna, Ida og Anders.

Tidligere ansættelser: Underdirektør i PensionDanmark, underdirektør i PFA Pension, ansvarshavende aktuar i AP Pension.

Portræt: Pensionsboss fik en lynkarriere - uden direktørdrømme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce