Prisbelønnet: Aarhus-uddannet skuespiller hyldet som nyt talent

Asta Kamma August. Foto: Søren Vilks

Prisbelønnet: Aarhus-uddannet skuespiller hyldet som nyt talent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Asta Kamma August og Diluckshan Jeyaratnam modtager dette års "Believe in You"-pris fra Lauritzen Fonden.

Prisen gives til to unge talenter, der har gjort sig flot bemærket i løbet af året, eller som i det hele taget har markeret sig som store talenter med potentiale fremadrettet. Asta Kamma August og Diluckshan Jeyaratnam modtager 20.000 kroner for deres bemærkelsesværdige skuespilpræstationer.

Asta Kamma August er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus i 2017. Hendes store gennembrud kom med rollen som Ofelia i Vendsyssel Teaters opsætning af "Hamlet" i 2017, hvor hun på mesterlig vis portrætterede den danske prins' skrøbelige forlovede. I motivationen for at vælge Asta Kamma August som modtager af Lauritzen Fondens "Believe in You"-pris siger priskomitéen: "Asta Kamma August, vi tror på dig, når du står på en scene. Du er præcis og nærværende, og så har du en udstråling, en integritet og en følsomhed, som brænder igennem. Du overbeviser, overvælder og varmer. Man bliver helt uvægerligt optaget og opslugt af de roller, du spiller med både stilhed og vulkan, sårbarhed og råstyrke".

Diluckshan Jeyaratnam er uddannet fra musicallinjen på Den Danske Scenekunstskole i Fredericia i 2017. Som musicalperformer er han kendt for sine roller i Fredericia Teaters produktioner, blandt andet i hovedrollen som Moses i "Prinsen af Egypten" fra 2018 og sigøjnerkongen Clopin i "Klokkeren fra Notre Dame" fra 2016. Priskomitéens begrundelse for at vælge Diluckshan Jeyaratnam som årets mandlige talent lyder således: "Diluckshan er allerede én, vi taler om i branchen. De succesforestillinger, han er med i på Fredericia Teater, det indtryk, han gør, det rene, ærlige og ukrukkede udtryk, han har som skuespiller, den tilstedeværelse, han fylder scenen med - og ikke mindst - den stemme, han har fået i gave, skal nok alt sammen gøre, at vi alle om lidt siger navnet Diluckshan Jeyaratnam uden at blinke".

De to nye stjerneskud modtager prisen søndag 9. september på Folketeatret i København, hvor Lauritzen Fonden også uddeler de øvrige priser. Heriblandt uddeles landets største skuespilpris, Lauritzen-prisen. Derudover uddeles også Lauritzen Fondens Visionspris, Lauritzen Fondens Wauw-pris, Lauritzen Fondens Børne- & Ungepris og Lauritzen Fondens Backstagepris.

Prisbelønnet: Aarhus-uddannet skuespiller hyldet som nyt talent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce