Prisbelønnet: To forskere hædres ved årsfest

Lotte Bøgh Andersen

Prisbelønnet: To forskere hædres ved årsfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I forbindelse med Aarhus Universitets årsfest uddeler Aarhus Universitets Forskningsfond to priser: Forskningsformidlingsprisen går til professor Lotte Bøgh Andersen, leder af Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse, og den pædagogiske hæderspris går til lektor Tove Hedegaard Jørgensen.

Lotte Bøgh Andersen er professor i statskundskab ved Aarhus BSS, og hun modtager dette års forskningsformidlingspris for sin vidtrækkende formidling af forskning i offentlig ledelse og forvaltning.

Hun blev ph.d. i 2005 og udnævnt til professor i 2012. Hun har været projektleder på store forskningsprojekter og formår at formidle sin forskning til dem, som ønsker at vide, hvad der karakteriserer god ledelse, og hvordan man fremmer den. Det gælder nationale og internationale fagfæller, men i høj grad også de danske offentlige ledere og medarbejdere, som hun indgår i dialog med. Blandt andet har hun holdt en lang række foredrag for alt fra departementschefer og kommunale ledere til den almene borger i forsamlingshuse og gennem Folkeuniversitetet. I perioden 2014-2017 blev det til ikke mindre end 186 optrædener. I 2017 blev hun udnævnt til medlem af regeringens ledelseskommission. Siden maj 2018 har hun været leder af det nyoprettede Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse, der har som målsætning at forbedre den offentlige sektor til gavn for borgere og samfund.

Tove Hedegaard Jørgensen er lektor og uddannet evolutionsbiolog. Hendes nuværende ansættelse er delt mellem Institut for Bioscience og ST Learning Lab (STLL).

Hun har et stærkt fokus på, hvordan hun engagerer og aktiverer de studerende for at udvikle deres selvstændighed og dybe læring, og kolleger, der har undervist sammen med hende, fremhæver hendes enestående evne til at forklare komplekse forhold på en engagerende måde. Det samme gør hendes studerende. Hun trækker i sit daglige virke på en lang erfaring som underviser på tre europæiske universiteter samt grundig pædagogisk træning. Hendes internationale forsknings- og undervisningskarriere som evolutionsbiolog tæller, siden ph.d.-graden fra Aarhus Universitet i 2000, både ansættelser ved Lunds Universitet og University of East Anglia.

Tove Hedegaard Jørgensen
Tove Hedegaard Jørgensen

Prisbelønnet: To forskere hædres ved årsfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce