Prisbelønnet tv-arkæolog skifter Moesgaard Museum ud med Nationalmuseet

Museumsinspektør ved Moesgaard Museum Jeanette Varberg har bl.a. markeret sig som fortæller og ekspert i DR-serien "Historien om Danmark". Foto: Søren E. Alwan

Prisbelønnet tv-arkæolog skifter Moesgaard Museum ud med Nationalmuseet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeanette Varberg skal være med til "at skrue op for den overraskende og vedkommende formidling af kulturhistorien", siges det fra museet i København.

Jeanette Varberg, landskendt arkæolog og formidler med bopæl i Horsens, skifter nu Moesgaard Museum ud med Nationalmuseet.

Hun bliver fra 1. februar ansat som ny museumsinspektør i enheden Danmarks og middelhavslandenes oldtid, oplyser Nationalmuseet i en pressemeddelelse.

Jeanette Varberg har som museumsinspektør på Moesgaard Museum ved Aarhus været en af de afgørende kræfter i udviklingen af det nyskabende museum, siges det i pressemeddelelsen.

Hun er forfatter til et utal af videnskabelige artikler samt flere bøger, herunder børnebøger, og var en flittigt brugt ekspert i DR's tv-serie "Historien om Danmark".

- Jeg har længe tænkt på, om det var ved at være tid til nye udfordringer. Jeg har været 10 år på Moesgaard Museum, vi er færdige med de nye udstillinger, og jeg nærmer mig 40. Så det er oplagt at prøve noget andet, siger Jeanette Varberg.

Og da opslaget fra Nationalmuseet kom, slog Jeanette Varberg til.

- Jeg kunne sagtens se mig selv være med til at løse de opgaver, som Nationalmuseet står overfor. De trænger også til nye udstillinger, og så kommer jeg også til at forske, fortæller hun.

Selv om hendes nye arbejdsplads har adresse i hovedstaden, bliver Jeanette Varberg og familie boende i Østjylland.

- Jeg kommer til at pendle tre gange om ugen. Men det kan også sagtens lade sig gøre.

Modtager af flere priser

Jeanette Varberg har modtaget flere priser for sin formidling, bl.a. fik hun i 2014 DR's prestigefyldte Rosenkjær-pris.

- Jeanette Varberg er uden tvivl en af Danmarks dygtigste formidlere af historie og videnskab. Hun brænder af lidenskabelig fortælleglæde og kolossal viden, og jeg er både stolt og begejstret over, at vi kan byde Jeanette velkommen på Nationalmuseet, siger museets direktør, Rane Willerslev.

På Nationalmuseet skal Jeanette Varberg have særligt fokus på bronzealder og vikingetid, og hun skal medvirke til udvikling af nye udstillinger og formidling i medierne, herunder tv og radio.

- I de kommende år vil Nationalmuseet skrue op for den overraskende og vedkommende formidling af kulturhistorien for at nå ud til et bredere publikum, samtidig med at vi styrker forskningen og fastholder vores position som videnskabsbaseret museum. Her kommer Jeanette Varberg til at spille en nøglerolle sammen med vores mange andre dygtige eksperter og formidlere, siger Rane Willerslev.

Prisbelønnet tv-arkæolog skifter Moesgaard Museum ud med Nationalmuseet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce