Randrusianer som ny domorganist i Aalborg

Jørgen Ellekilde kan nu kalde sig domorganist. Privatfoto

Randrusianer som ny domorganist i Aalborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jørgen Ellekilde har desuden sin solistdebut i Aarhus til maj.

Allerede nu kan det konstateres, at første halvdel af 2019 bliver begivenhedsrig for organist Jørgen Ellekilde, der hidtil har siddet på orgelbænken i Elsted.

Dels er han lige tiltrådt stillingen som domorganist ved Budolfi Kirke i Aalborg, og dels skal han søndag 12. maj have sin solistdebut ved en orgelkoncert i Musikhuset i Aarhus.

39-årige Jørgen Ellekilde har indtil nu været organist i Elsted Kirke og sideløbende gjort sine studier ved solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium færdig.

Han har allerede spillet ved sin første højmesse i Budolfi Kirke og skal nu i gang med at arbejde med det omfattende koncertprogram - 25-30 om året - som finder sted i domkirken i Aalborg. I øvrigt hos en musikglad biskop, Henning Toft Bro, der er tidligere medvirkende i folkemusikgruppen Tørfisk.

Jørgen Ellekilde er vokset op i Odense og matematisk student fra Mulernes Legatskole. Et år blev meget bevidst brugt på Skælskør Højskole, der har en linje med klassisk musik.

- Jeg ville finde ud af, om musik skulle være en hobby eller en levevej, forklarer han, der undervejs blev helt på det rene med, at musikken skulle være hans arbejde.

Tidligt klaverspil

Han var kun syv år, da han begyndte at spille klaver. Der var musikalsk tradition i familien, hvor flere spillede på hobbybasis, og hans farmor spillede orgel i de to sogne på Lolland, hvor hans farfar var præst.

I første omgang blev Jørgen Ellekilde uddannet som pianist ved Det Fynske Musikkonservatorium i 2008 og virkede sideløbende som repetitør samt indstuderede værker for flere kor. Desuden var han begyndt at afløse som organist i kirker på landet og tog en såkaldt PO-eksamen fra Roskilde Kirkemusikhøjskole. Han kom nu til at arbejde som afløser/assistent i store kirker som Odense Domkirke og Ansgar Kirke i Odense.

Han blev mere og mere betaget af det, som et stort orgel formår, og blev elev på konservatoriet i Aarhus, så han i 2017 var kandidat som organist og kantor. Undervejs havde han vikariater blandt andet ved Sct. Mortens Kirke i Randers og gennemførte privatstudier hos kirkemusikdirektør Christoph Schoener i Hamborg. Han var nu også optaget på solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium og kroner nu denne uddannelse med den nævnte debutkoncert.

I en information om nyansættelsen fra menighedsrådet ved Budolfi Kirke hedder det blandt andet: "Jørgen Ellekilde spiller fremragende og har en visionær og moderne tilgang til sit virke".

Rykker til Aalborg

Privatlivet deles med hustruen Amanda Vandt Ellekilde i et parcelhus i Randers, hvor der også er to små piger på to og fire år.

Amanda Vandt Ellekilde er mindst lige så musikalsk begavet som sin mand. Hun er organist ved kirkerne i Hem, Sem, Svenstrup og Vester Tørslev, hun spiller violin og er leder af koret Vocamanda, der har gemalen som fast akkompagnatør.

På længere sigt er det familiens hensigt at flytte til Aalborg, oplyser Jørgen Ellekilde.

Hvad egen musikalsk smag angår, peger han på fransk orgelmusik og på Chopin, når det gælder klaveret.

Randrusianer som ny domorganist i Aalborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce