Skovbys kanonkonge har meget at fejre

Niels Braüner blev udlært murer i 1972, og siden har han drevet en stadigt voksende virksomhed i Galten. Privatfoto

Skovbys kanonkonge har meget at fejre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niels Bräuner, Galten, kan lørdag 25. maj fejre sit 45-års jubilæum som selvstændig. Samtidig markerer han, at han for nylig har rundet de 70 år.

Niels Bräuner blev i 1972 udlært murer hos murermester Høghfeldt i Kjellerup. Året efter startede han som selvstændig murermester i Galten, hvor han har boet og drevet virksomhed lige siden.

På et tidspunkt i 1970'erne havde han 25 mand i arbejde med at bygge parcelhuse, men det var ikke nok for ham. Han tog derfor i 1984 en uddannelse som kloakmester. Da byggeboomet klingede af, specialiserede han sig i støbning af fundamenter - med beton, der blev blandet ude på byggepladsen. Efterhånden fyldte betondelen så meget i virksomheden, at han i 1987 besluttede sig for at opføre fabrik i Skovby, NB Beton.

Han har den filosofi, at det er bedre at kunne gøre tingene selv end at skulle købe ydelserne udefra. Derfor har NB Beton eget lastbilværksted samt en materialeafdeling, der henter sand, sten og cement til produktionen. Cementen importerer virksomheden fra Tyskland, både til egen produktion og til videre salg. I dag består NB Beton af tre betonværker - i Skovby ved Galten, i Ejby på Vestfyn og i Ørum mellem Randers og Viborg.

Niels Bräuner er fortsat arbejdsom. Han er den første, der møder hver morgen på pladsen i Skovby. Kl. 4.30 starter han produktionen og får hilst på medarbejderne efterhånden, som de møder ind.

I fritiden støtter han lokalsamfundet. Han har bl.a. bidraget til en skaterpark i Galten, og det er ham, der møder op med fejemaskine ved årets Ren By-arrangement i Galten.

Niels Bräuner er far til Anne, der er uddannet psykolog og ikke har planer om at overtage sin fars virksomhed, så nu venter han med et smil på, at de to drenge-børnebørn på tre og et år bliver voksne nok til gå i morfars fodspor.

Skovbys kanonkonge har meget at fejre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce