Steen Stavnsbo bliver ny formand for Aarhus Letbane

Steen Stavnsbo er indstillet som ny formand for Aarhus Letbane. Arkivfoto

Steen Stavnsbo bliver ny formand for Aarhus Letbane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere konservativt byrådsmedlem sætter sig i spidsen for Aarhus Letbane. Han afløser den hidtidige bestyrelsesformand, Johnny B. Hansen.

Aarhus Letbane skal have ny bestyrelsesformand. Det bliver den århusianske erhvervsmand og tidligere konservative medlem af Aarhus Byråd, Steen Stavnsbo.

Det er borgmester Jacob Bundsgaard (S) og regionsrådsformand Anders Kühnau (S), der som repræsentanter for letbanens ejere foreslår Steen Stavnsbo som afløser for Johnny B. Thomsen, der har valgt at stoppe som bestyrelsesformand.

Johnny B. Hansens exit er ikke begrundet i det kaotiske forløb omkring letbanens åbning og den manglende afklaring af, hvornår letbanen sætter kursen mod Odder og Grenaa.

Allerede i efteråret meddelte Johnny B. Hansen derimod ejerne, at han ville stoppe på posten, fordi busselskabet Umove, som han er medejer af og direktør for, byder på at blive driftsselskab på den kommende letbane i Odense. Dermed kommer hans selskab i direkte konkurrence med Keolis, der er driftsoperatør på Aarhus Letbane.

Knalddygtig formand

Jacob Bundsgaard fremhæver Steen Stavnsbo, der stoppede i byrådet ved årsskiftet, som en stærk, rutineret og engageret formand med solid erfaring fra både privat og offentlig virksomhed og med et stort kendskab til Aarhus.

- Jeg er meget glad for, at Steen Stavnsbo har sagt ja til at overtage posten. Han er en knalddygtig bestyrelsesformand. Nu skal han stå i spidsen for, at vi får den sidste del af letbanens første etape ud at køre, og at vi får en god drift af den. Og så skal han kigge fremad på næste etape af letbanen, siger borgmesteren.

Kæmpe letbane-potentiale

Om sin kommende opgave siger den nye formand for letbanens bestyrelse:

- Mit fokus som formand vil i allerførste omgang være, at vi får sikret en klar og troværdig tidsplan for færdiggørelsen af etape 1 og at vi hurtigst muligt har letbanedrift til både Odder og Grenaa. Der er en forståelig utålmodighed, og vi skal derfor sikre en god løbende kommunikation. Her vil jeg gerne spille en central rolle i dialogen med de berørte kommuner og regionen samt de statslige Instanser.

- Men herudover vil jeg også i et længere perspektiv lægge stor vægt på en styrket dialog med erhvervslivet og andre interessenter, så vi sikrer, at letbanens kæmpe potentiale for at bidrage til udviklingen i Østjylland forløses fuldt ud, siger Steen Stavnsbo.

Mange nye i bestyrelsen

Letbaneselskabet Aarhus Letbane I/S forestår anlæg, drift og vedligehold af Aarhus Letbane, og selskabet ejes af Aarhus Kommune og Region Midtjylland med hver 50 procent.

Aarhus Byråd skal nu formelt godkende valget af den nye bestyrelsesformand.

Skiftet på formandsposten kommer samtidig med, at der i øvrigt skiftes ud i bestyrelsen efter valget til by- og regionsråd i efteråret.

Aarhus Byråd får to nye repræsentanter i bestyrelsen - Jan Ravn Christensen (SF) og Keld Hvalsø (El) - mens teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V) fortsætter i bestyrelsen. Derudover kommer bestyrelsen til at bestå af tre medlemmer udpeget af regionsrådet og yderligere to eksterne medlemmer, der ikke er udpeget endnu.

Steen Stavnsbo bliver ny formand for Aarhus Letbane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce