Wenzel opretholder energien - men nu på andre felter

Bjørn Wenzel fylder 70 år lørdag 16. marts.

Wenzel opretholder energien - men nu på andre felter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 Bjørn Wenzel, Aarhus C, fylder 70 år lørdag 16. marts.

Bjørn Wenzel tog realeksamen fra N. J. Fjordsgades Skole i 1966 og blev udlært maskinarbejder på Centralværkstedet i 1969. Han blev hurtigt klar over, at maskinarbejderfaget ikke var noget for ham, men han nød de tre års lærlingetid på Centralværkstedet, hvor han mødte sjove typer, bl.a. "Jens Mejsel", der hver morgen ved arbejdstidens begyndelse stoppede en mejsel i lommen og resten af dagen gik rundt i alle værkstederne for at snakke. Når værkmestrene jævnligt stoppede den omvandrende og spurgte ham, hvad han lavede der, trak han sin mejsel op af lommen og svarede: "Jeg kom lige herover for at slibe min mejsel".

Efter årene på Centralværkstedet forfulgte Bjørn Wenzel en boglig karriere og tog bl.a. matematisk studentereksamen, læste et par år på Aarhus Universitet og uddannede sig så til merkonom i markedsføring og afsætning på Århus Købmandsskole. I 1981 oprettede han reklamebureauet Tekstbureauet, der påtog sig alle former for tekstarbejde og reklame. Han udvidede i 1983 porteføljen med sponsorvirksomheden Marketinget. Igennem alle årene supplerede han det professionelle reklame- og tekstarbejde med at skrive sange, taler og revytekster.

I dag er han pensionist og fordriver tiden med "alskens småskriverier samt bestyrelsesarbejde i sportsligt regi", som han forklarer.

Bjørn Wenzel har altid været ivrigt optaget af idræt. I 1956 meldte han sig ind i AGF, først til gymnastik, siden til fodbold og håndbold. Han havde en ungdomstræner, Steensen, som formanede lille Bjørns mor om, at drengen skulle fodres med råt kød og brændevin for at opnå den nødvendige styrke på banen.

I årene efter har Bjørn Wenzel fået smag for både kød og brændevin, men har også holdt idrætten ved lige og dyrket "næsten utallige former for sport, dog uden at nå til tops i nogen af dem", som han siger.

- Jeg tror, at det eneste, jeg aldrig har prøvet, er skoleridning, og det eneste, jeg aldrig har fulgt med i, er gedevæddeløb, forklarer han.

I dag dyrker han foruden en smule cykling, løb og styrketræning især bordtennis, hvor "jeg heller aldrig er nået til tops, blandt andet fordi jeg holder forkert på battet og derfor ikke har nogen baghånd". Ydermere erkender han, at afstanden til bordtennisbordet er blevet alarmerende stor i takt med, at hans mave er vokset. Derfor lægger han fortrinsvis sin energi i bestyrelsesarbejdet i bordtennisklubben RBC Aarhus, hvor han er formand.

Wenzel opretholder energien - men nu på andre felter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce