Flygtninge mangler frivillige venner i Norddjurs og Mariagerfjord

Var det noget for dig at blive frivillig flygtningeven i Mariagerfjord eller Norddjurs Kommune? Så vil Røde Kors rigtig gerne høre fra dig. Foto: Peter Sørensen

Flygtninge mangler frivillige venner i Norddjurs og Mariagerfjord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lige nu mangler 15 flygtninge i Grenaa og flere end 35 flygtninge i Mariagerfjord Kommune en dansktalende ven. Derfor forsøger Røde Kors nu at få borgere i de to kommuner til at melde sig som frivillige flygtningevenner.

Norddjurs/Mariagerfjord: Det at få danske venner har ifølge hjælpeorganisationen Røde Kors en stor betydning for flygtninges generelle liv og trivsel i Danmark. Men for en stor del flygtninge er det med at få dansksprogede venner ikke helt så ligetil.

Røde Kors i Norddjurs Kommune har i øjeblikket en liste med 15 flygtninge, som alle gerne vil have en dansk flygtningeven. I Mariagerfjord Kommune er antallet mere end 35.

Den store efterspørgsel gør, at der ikke er flygtningevenner nok. Derfor beder Røde Kors nu borgerne i blandt andet Grenaa, Hadsund og Hobro om at melde sig som frivillig og dermed hjælpe med at støtte de flygtninge, der har fået ophold i Danmark.

- Som frivillig kan man gøre en stor forskel for flygtninge i deres hverdag. Både i forhold til praktiske ting, men også i forhold til at skabe lokale netværk og venskaber, siger Sira Støhrmann, der er projektleder for Røde Kors' projekt Venner Viser Vej, som matcher frivillige og flygtninge.

Læren om hverdags-Danmark

Som frivillig ven eller netværksperson bliver man matchet med en flygtning eller flygtningefamilie. Man kan træne hverdagsdansk, hjælpe med Nem-ID eller måske invitere på besøg i fodboldklubben.

- Gennem vores arbejde ved vi, at det personlige møde mellem flygtning og frivillig kan være helt afgørende. Frivillige danskere kan hjælpe flygtninge med at lære hverdags-Danmark at kende og styrke deres muligheder for at klare sig godt i det danske samfund og komme ind på arbejdsmarkedet, siger Sira Støhrmann.

Det er både enlige flygtninge og familier, som søger venner i de to kommuner. Derfor kan man som frivillig både melde sig alene eller sammen med sin familie. Når man er blevet matchet, bestemmer man selv, hvad man vil lave sammen og hvor tit, man vil mødes. Røde Kors opfordrer dog til, at man ses regelmæssigt.

Interesserede i Mariagerfjord Kommune kan kontakte frivillig aktivitetsleder Trille Schytte fra Røde Kors Hobro eller Pernille Hede Moody Jensen fra Røde Kors Hadsund, mens kontaktpersonen for interesserede i Norddjurs Kommune er udviklingskonsulent Anne Lejbach Jørgensen fra Røde Kors.

Flygtninge mangler frivillige venner i Norddjurs og Mariagerfjord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce