Sælungen Mira med kurs mod fjerne kyster

Sælungen Mira fra Kattegatcentret er flyttet til Frankrig. PR-foto

Sælungen Mira med kurs mod fjerne kyster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kattegatcentrets seks måneder gamle sælunge, Mira, er rejst til sit nye hjem i Frankrig.

Grenaa: For seks måneder siden kom sælungen Mira til verden i Kattegatcentret, men nu er det blevet tid til at flytte hjemmefra. Mira er derfor netop flyttet til Frankrig, hvor hun skal bo i Parc Zoologique de Fort-Mardyck.

- Det har hele tiden været meningen, at vi skulle finde et andet godt hjem til Mira, når hun var gammel nok til at klare sig selv. Og nu er tiden inde. Hun har for længst frigjort sig fra mor Liv og har lært at spise selv, så hun er helt klar, fortæller kurator og biolog i Kattegatcentret, Rune Kristiansen.

Mira er blevet forberedt grundigt til rejsen, hun er blandt andet blevet trænet til at ligge inde i et net, så hun ville være helt tryg og rolig under indfangningen.

Udvekslingsaftale

Miras rejse er en del af et omfattende udvekslingsprogram imellem akvarier og zoologiske haver verden over. Udvekslingen er med til at forhindre indavl, mindske indsamlingen af vilde dyr fra naturen og sikre sunde og levedygtige dyr. Kattegatcentret sendte også i december 2017 en sælunge af sted til Stockholm, det var Miras storesøster Selma.

- Parc Zoologique de Fort-Mardyck er ligesom os medlem af verdens største zoo- og akvarieorganisation EAZA (European Association of Zoos and Aquaria), og har derfor også meget stramme retningslinjer omkring dyrehold. Vi er derfor helt sikre på, at Mira vil blive passet og trænet efter alle kunstens regler, og vi glæder os til på afstand at følge med i hendes nye liv i det franske, fortæller Rune Kristiansen.

Se videoen fra Kattegatcentret her

Sælungen Mira med kurs mod fjerne kyster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce