Scandinavian Star-ulykke bliver til skandinavisk tv-serie

Branden på Scandinavian Star i 1990 endte med at koste 159 passagerer og besætningsmedlemmer livet. Arkivfoto: Lennart Rehnman

Scandinavian Star-ulykke bliver til skandinavisk tv-serie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

30-året for skibskatastrofen markeres med en tv-serie, der produceres af Nordisk Film og Danish Documentary og med instruktør bag Ekstra Bladet-dokumentar på holdet.

Grenaa: En tv-serie på seks afsnit om katastrofen Scandinavian Star er på vej, lyder det i en pressemeddelelse.

Serien fortæller historien om Scandinavian Star som en fælles nordisk samtidshistorie, der strækker sig over tre årtier.

Den forventes vist på DR, SVT og NRK i 2020 og produceres i et samarbejde mellem Nordisk Film og Danish Documentary.

Serien markerer 30-året for færgebranden, der fandt sted kort før klokken to om natten 7. april 1990, da skibet tidligere på aftenen var stævnet ud fra Oslo i retning med Frederikshavn, hvor mange af passagererne skulle på påskeferie. Ved branden omkom 159 ud af i alt 383 passagerer og 99 besætningsmedlemmer.

Senere kom det frem, at sikkerhedsforholdene på skibet var under al kritik, og at branden på skibet var påsat. Men den dag i dag er mordsagen stadig uopklaret.

Det er producenternes ønske, at den nye tv-serie om branden skal kaste lys over sagen, som ifølge dem anses for at være Skandinaviens største mordgåde.

Den skal handle om de personlige skæbner blandt de overlevende og pårørende, om myndighedernes forsøg på opklaring, politisk magtspil og tre årtiers spekulationer om både passagerer, besætning, skibsejere og internationale forsikringsselskaber.

Med på holdet bag tv-serien er Politikens journalist Lars Halskov, der har beskæftiget sig indgående med sagen i otte år. Han har udgivet den anmelderroste bog "Branden - Gåden om Scandinavian Star".

Også dokumentarfilminstruktør Mikala Krogh, som senest stod i spidsen for filmen "Ekstra Bladet - Uden for citat", samt manuskriptforfatter Nikolaj Scherfig, som er forfatter til blandt andet tv-serien "Broen", står bag tv-serien.

Scandinavian Star-ulykke bliver til skandinavisk tv-serie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce