Tag på "klap et dyr-tur" i sommerferien: Fire Djurslandgårde byder indenfor

Et gårdbesøg ved en af de fire Djurslandsgårde koster 50 kroner pr. person. Tilmelding skal ske senest dagen før en af de planlagte besøgsdage. Arkivfoto: Ernst van Norde/Scanpix

Tag på "klap et dyr-tur" i sommerferien: Fire Djurslandgårde byder indenfor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Djursland Lanboforening og fire lokale landbrug inviterer igen i år interesserede børnefamilier på besøg i forskellige afskygninger af moderne landbrug på Djursland. Det sker under eventtitlen Djurslandgården.

Djursland: Tag på landet i juli eller august og oplev det moderne landbrug, hvor du kan få lov at klappe en gris og høre om, hvordan man producerer mælk, korn og kød på Djursland.

Sådan lyder opfordringen fra Djursland Landboforening, der igen i år er en del af sommereventen Djurslandgården, hvor fire landbrug på Djursland inviterer alle interesserede på gårdbesøg i sommerferien.

Når man besøger en Djurslandgård, vil familien på den respektive gård vise rundt og fortælle om sin dagligdag, og i år bliver der mulighed for at lægge vejen forbi to besøgsgårde og to rundvisningsgårde.

De to besøgsgårde, Ellely og Mosegården, der ligger henholdsvis på Fjellerup Mark ved Glesborg og i Attrup ved Ryomgård, er for familier med børn i alle aldre. Begge steder tilbydes en fælles rundvisning efterfulgt af sjove børneaktiviteter

På Ellely har Birthe og Peter Koch og deres fire børn cirka 135 jerseykøer plus kvier og kalve. Til gården hører der 95 hektar, hvor der dyrkes majs og græs.

På Mosegården, der ejes af Harry og Bodil Katholm, har de 30 sortbrogede malkekøer samt kalve og kvier. Køerne, der står på bindestald, kommer på græs om sommeren og malkningen klarer Harry Katholm på gammeldags manér. På gården er der også høns og islandske heste.

Grisebasser for de lidt større

På de to rundvisningsgårde, Pilegård ved Grenaa og Mejltangegaard i Hyllested ved Ebeltoft har de henholdsvis 600 søer i løsdrift og 450 søer i svinestald, og derfor kan man her få en guidet tur i en moderne svineproduktion.

Besøgene på de to rundvisningsgårde henvender sig primært til familier med lidt større børn, som har mod på at lytte og lære. Og måske får de endda lov til at holde hver deres babygris under besøget, lyder meldingen.

Djurslandgårdens folder kan hentes på landboforening.dk, og heri er en kalender over mulige besøgstidspunkter på de forskellige gårde. Djursland Landboforening opfordrer dog interesserede til ikke at vente for længe med tilmeldingerne til besøgene. Erfaringerne fra sidste år viser nemlig, at der er rift om datoerne.

Tag på "klap et dyr-tur" i sommerferien: Fire Djurslandgårde byder indenfor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce