Tidligere kommuneansat sigtet for underslæb

En 51-årig tidligere ansat ved Norddjurs Kommune er blevet sigtet for underslæb af Østjyllands Politi. Det er sket som følge af, at kommunen i juli indgav en politianmeldelse af den nu sigtede, fordi man mistænkte vedkommende for bilagsrod og ulovligt indkøb på kommunens regning. Arkivfoto: Pia Pagaard M. Madsen

Tidligere kommuneansat sigtet for underslæb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Norddjurs Kommune så sig for et par måneder siden nødsaget til at politianmelde en tidligere medarbejder, som var mistænkt for bilagsrod og ulovlige indkøb. Nu har Østjyllands Politi rejst sigtelse i sagen.

Norddjurs: Østjyllands Politi har besluttet at rejse sigtelse mod den tidligere medarbejder, som Norddjurs Kommune i sommer politianmeldte efter en omfattende gennemgang af indkøbsbilag fra en af kommunens institutioner.

Det bekræfter Østjyllands Politi over for Randers Amtsavis.

- Jeg kan bekræfte, at vi har sigtet en 51-årig mand, der er tidligere ansat i Norddjurs Kommune, for underslæb, siger kommunikationsrådgiver Jeanette Løv Rasmussen fra Østjyllands Politi.

At der er rejst sigtelse mod den tidligere ansatte, er imidlertid ikke en garanti for, at der også vil blive rejst tiltale i sagen. Den vurdering ligger længere ude i fremtiden, fastslår Jeanette Løv Rasmussen.

- Nu skal vi først have efterforsket sagen til bunds. Først derefter vil anklagemyndigheden vurdere, om der skal rejses tiltale, eller om sigtelsen skal frafaldes, siger hun.

Østjyllands Politis sigtelse kommer som følge af, at Norddjurs Kommune i begyndelsen af juli politianmeldte en tidligere ansat. Det skete på baggrund af en lang række bilag, som nyhedssiden kommunen.dk havde fået aktindsigt i, samt en intern undersøgelse foretaget af kommunens advokatfirma Bech-Bruun, der rejste en alvorlig mistanke om økonomiske uregelmæssigheder.

Nærheden og det store bilagsrod
Det beskyttede værested og aktivitetscenter Nærheden, der ligger i Grenaa, er et mere end 40 år gammelt kommunalt tilbud for udviklingshæmmede og personer med et psykisk handicap.Det er Norddjurs Kommune, som driver og finansierer Nærheden, der af kommunen beskrives som "en sund og effektiv base for mennesker med specielle behov".

En gennemgang af udgiftsbilag fra Nærheden har vist, at en del af pengene er blevet brugt i strid med reglerne. Det har ført til, at en kommunal leder fratrådte i begyndelsen af 2018, hvorefter Norddjurs Kommune i starten af juli bad Østjyllands Politi efterforske sagen.

Der er blandt andet blevet betalt en lang række regninger, uden at Norddjurs Kommune har haft styr på indkøbenes formål og modtagere.

Samtidig har Nærheden i en årrække handlet hos et lokalt værksted i strid med udbudsreglerne, mens den nu fratrådte leder ligeledes uden udbud har handlet hos et malerfirma, hvor ejeren er en tidligere forretningspartner til den fratrådte leder.

Kilde: Kommunen.dk

Købte defekt bus

Kommunens egen uvildige undersøgelse og kommunen.dk's afsløringer viste, at Grenaa-værestedet Nærheden, der hører under socialområdet i Norddjurs, i årevis har haft et omfattende rod i bilagene.

Værestedet har blandt andet betalt uigennemskuelige værkstedsregninger, købt en defekt bus samt byggematerialer, selv om kommunen i flere tilfælde ikke har været klar over formålene på tidspunktet for de forskellige indkøb.

Den 51-årige tidligere medarbejders sigtelse for underslæb indikerer, at der i politiets efterforskning er opstået en mistanke om misbrug af offentlige midler. Men af hensynet til efterforskningen vil Østjyllands Politi dog ikke oplyse baggrunden for sigtelsen af den tidligere Norddjurs-medarbejder.

- Det er ud af vores hænder

I Norddjurs Kommune har velfærdsdirektør Kenneth Koed Nielsen taget informationen om politiets sigtelse af den tidligere medarbejder til efterretning. Men derudover gør hverken han eller andre i kommunen yderligere i forbindelse med sagen.

- Vi har fået at vide, at politiet har besluttet at rejse sigtelse mod vedkommende. Men derudover bliver vi ikke informeret om sagens udvikling. Det er ude af vores hænder, og vi er helt trygge ved at overlade sagen til politiet, siger Kenneth Koed Nielsen.

Derfor ved velfærdsdirektøren heller ikke, hvor langt Østjyllands Politi er i sin efterforskning, eller hvorfor man fra politiets side har valgt at sigte den tidligere medarbejder for underslæb.

Tidligere kommuneansat sigtet for underslæb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce