Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere

Unge kokke på historisk tidsrejse

Ud med induktion og dampovne og ind med ildstedskøkkener og brændekomfur. Pressebillede

Unge kokke på historisk tidsrejse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Auning: Gruppen Gastronomisk Undergrund tager på rejse i tiden, når de unge kokke besøger Madens Hus i Det Grønne Museum (tidligere Dansk Landbrugsmuseum Gl. Estrup) og bliver udfordret i fire historiske tidsperioder. 

Hver kok får tildelt et køkken - og dermed en tidsperiode til inspiration, og skal i løbet af dagen gøre en ret klar til aftenens 40 spisende gæster. Arrangementet finder sted mandag 22. maj. Billetter er i salg.

De historiske køkkener står klar i det nyligt åbnede MADENS HUS i Det Grønne Museum (tidligere Dansk Landbrugsmuseum Gl. Estrup). Kokkene bliver udfordret i et ildstedskøkken fra 1600-tallet, et brændekomfurskøkken fra 1880'erne, et køkken fra 2. verdenskrig og et fra 1960/70'erne. Sammen med de historiske køkkener er et moderne køkken, som også kommer i spil. Hver kok får tildelt et køkken - og dermed en tidsperiode til inspiration, og skal i løbet af dagen gøre en ret klar til aftenens 40 spisende gæster.

Kokkene skal dermed ikke bare udtænke en ret, som repræsenterer tidsperioden - de skal også fremstille retten med det udstyr, der var tilgængeligt i perioden. Det stiller helt nye krav til deres kokkefærdigheder.

/EXP