Aarhus er hovedstaden i østjysk millionby


Aarhus er hovedstaden i østjysk millionby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Østjylland er en vækstmagnet - langs motorvejen vokser en stærk byregion frem mellem Kolding og Randers

Det er ikke kun Aarhus, der har vokseværk. Det har hele Østjylland. Hvis det går, som eksperterne forudser, bor vi i nær fremtid i en langstrakt østjysk millionby med Aarhus som centrum. En fed østjysk by-pølse, der strutter af selvtillid.


Vi kan lige så godt begynde at pille de mentale byskilte ned, for fremtiden tilhører ikke den enkelte by men den stærke by-region. Vi er ikke kun århusianere, vi er også indbyggere i det østjyske vækstcenter, der strækker sig langs motorvej E45 fra Kolding til Randers, hvor byerne ligger som perler på en snor og suger investeringer, arbejdspladser og nye borgere til sig.


»Den fede pølse« er et af mange kælenavne for den langstrakte by-region - som et modbillede til det mindre flaterende kælenavn, »Den rådne banen«, der hænger ved Jyllands vestlige udkant.


Sammen er vi stærke


»Perspektiverne for Aarhus stopper ikke ved kommunegrænsen. I det store perspektiv er Aarhus centrum for en byregion med flere end en million mennesker. Det gør os langt stærkere og mere interessant som samarbejdspartner med andre vækstregioner som for eksempel København og Hamburg,« siger borgmester Nicolai Wammen og fortsætter:


»Aarhus er det stærkeste lokomotiv i Jylland, og jeg er overbevist om, at byen kommer til at spille en stadig stærkere rolle såvel nationalt som internationalt. Aarhus bliver en magnet for virksomheder, uddannelsesinstitutioner og for udvikling, men det skal ske i et samarbejde med byerne omkring os. Ingen kommuner kan i dag se sig selv som isolerede øer, og hvis vi i Jylland bruger kræfterne på at spænde ben for hinanden, har vi ikke en chance i den internationale konkurrence. Hver for sig er vi ikke stærke nok til at spille på den internationale bane, men sammen er vi meget stærke.«

Aarhus er hovedstaden i østjysk millionby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce