Familier hjælper med voldtægt af tvangsgiftede piger

Advokat Simon Eilrich ønsker en holdningsændring i indvandrermiljøet: »Man kan ikke camouflere en voldtægt med en familietradition. Loven kan ikke gradbøjes. Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt

Familier hjælper med voldtægt af tvangsgiftede piger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus-advokat: Fætre og brødre skal straffes for medvirken til overgreb

Et stigende antal unge, danske kvinder med mellemøstlig baggrund udsættes for vold og voldtægt i deres tvangsægteskaber. Derfor går den århusianske advokat Simon Eilrich nye veje i et forsøg på at hjælpe kvinderne. Ifølge advokaten sker overgrebene ofte med pigernes familiers viden eller medvirken. Så han går nu efter at få de pårørende dømt.

»Jeg er kommet til den konklusion, at vi ikke - i kulturkløftens navn - kan eller skal acceptere voldtægter i juridisk forstand. Man kan ikke camouflere en voldtægt med en familietradition. Nu må det handle om den enkelte piges rettigheder. De skal veje tungere end familiens ære. Loven kan ikke gradbøjes. Hvis man tvinges til sex, er det voldtægt,« siger Simon Eilrich.

Domme
<ul><li>Aarhus-advokaten Simon Eilrich førte i 2010 flere sager mod familiemedlemmer, der stod bag overgreb på unge kvinder. </li><li><strong>Her er to eksempler:</strong> Retten i Odense dømmer fætter for medvirken til vold, bortførsel samt seksuelle krænkelser af ung mor. Fætteren holdt døren og kørte bilen.</li><li>Retten i Århus dømmer bror for at medvirke til trusler om vold og seksuel tvang. Broderen rev tøjet af kvinden og agerede tæskehold.</li></ul>

Han er ofte bistandsadvokat for unge piger med mellemøstlig baggrund og oplever en stigning i antallet af overgreb i takt med, at pigerne bliver studenter og bedre uddannet. Hos Landsorganisationen af Kvindecentre, LOKK, har næsten halvdelen af kvinderne på centrene - 46 procent - en anden baggrund end dansk.

LOKKs krisetelefon for unge danskere med mellemøstlig baggrund, der lever i spændingsfeltet mellem æresbegreber og dansk kultur, har på et år oplevet næsten en fordobling i antallet af opkald. Krisetelefonen fik 833 opkald i 2010 mod 440 henvendelser året før.

Læs meget mere i torsdagens udgave af Århus Stiftstidende.


Familier hjælper med voldtægt af tvangsgiftede piger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce