Fantastisk forskellighed

Kunst er noget, man kan røre ved og også elge med. Her er det Susanne Sørensens børnevenlige skulptur, som bliver taget i nærmere øjesyn. Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen

Fantastisk forskellighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De 40 vintønder i projekt Barrel Art Design kan beses hele Randers Ugen, hvor de giver liv i Amtsavisens gamle rotationshal.

Udgangpunkt er ens. 40 mennesker har tidligere på året fået en gammel vintønde hver.

Kom og byd på en skulptur lørdag 20. august, opfordrer Preben Larsen. Foto: Annelene Petersen
Kom og byd på en skulptur lørdag 20. august, opfordrer Preben Larsen. Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen

Her hører så det ensartede udgangspunkt op.

For det færdige resultat af de 40 vintønder, når de først er kommet under behandling af kreative mennesker, er fantastisk forskellig. Ikke to tønder bare ligner hinanden. Det kunne vi konstatere ved den uformelle åbning af Barrel Art design i lørdags.

Her er tale om 40 unikke arbejder, som både klæ'r hinanden og løfter hinanden, som de står - temmelig tæt - i den gamle rotationshal.

»Det er nemlig også meningen. Værkerne skal klæ' hinanden. Gi' hinanden hånden og absolut ikke modarbejde hinanden,« understreger Barrel Art designs kurator, billedkunstneren Pia Græsbøll Ottesen, der selv bidrager med et værk, hvor hun har bygget videre på vintønden og tryllet en drage frem.

Jernkorset om maven

Karl-Heinz Boserup, der i et langt kunstnerliv har arbejdet med skulptur og jern, har pakket sin vintønde ind i luftigt jernkorset. Han siger selv, han har lavet sin skulptur ud fra det tyske mundheld: »Was macht die Männer froh? Wein. Weib und Gesang«.

Atter andre som Mai Kjer, Peter Møller, Vivi Bendixen m.fl. har valgt udelukenede at male på deres vintønde, mens Pernille Berg Lassen har ladet sig inspirere af det grønne look og har gjort sin vintønde til en lille hængende have.

Og så er der Jan Agerbo, der som den eneste har pillet tønden fra hinanden og bygget en ny skulptur af lamellerne. »Stjernehimlens ukendte livsform?« spørger kunstneren.

På auktion

I hele Randers Ugen kan man gå på opdagelse i rotationshallen med de 40 tønder.

»Men lørdag 20. august holder vi auktion. For det er nemlig meningen, at skulpturerne skal hjem og stå hos folk i privaten eller på arbejdspladsen,« siger Preben Larsen, der har stået for det praktiske med afsætningen af tønderne.

»Vi er så heldige, at Bruun Rasmussen Auktioner har påtaget sig opgaven at lave auktion over skulpturerne. Det er Peter Toldstrup fra auktionsfirmaet, der leder slagets gang fra sit podie i avisens rotationshal,« siger Preben Larsen, der håber, at rigtig mange vil lægge vejen forbi og være med i festlighederne.

For det bliver en festlig affære, når der skal bydes på de mange vintønder, der takket være 40 forskellige kreative sjæle har fået et helt nyt udseende.

Fantastisk forskellighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce