Nu får topchefens sponsorer konkurrence


Nu får topchefens sponsorer konkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da avisen første gang begyndte at søge aktindsigt i økonomiske transaktioner i kommunens Natur og Vejservice, skabte det voldsom internt røre helt op til toppen af Teknik og Miljø, og et større undersøgelsesarbejde blev sat i gang.

Det har nu resulteret i et helt katalog over indkøb og opgaver, der burde have været - og nu kommer - i udbud for at sikre kommunen den bedste pris.

Traktorleje i udbud

Blandt de udbud er lejen af cirka 30 traktorer til snerydning. Den aftale kommer nu i EU-udbud, som den skulle have været det allerede i 2010.

Traktorerne lejer Natur og Vejservice i dag hos Aalborg-firmaet SD Kjærsgaard, der er hovedsponsor i Natur og Vejservices øverste chef, Claus Pedersens, badmintonklub, Triton Aalborg - og hvis indehaver er en af Claus Pedersens meget gamle bekendte.

Også den anden maskinleverandør fra bekendtskabs- og sponsorkredsen, Hans Møller Vej og Parkmaskiner, får konkurrence.

Her har Natur og Vejservice i dag en aftale med firmaet om, at det står for eftersyn og service på de maskiner, det har leveret til kommunens vintertjeneste.

Også her har aftalen et omfang, så den efter reglerne skulle have været i udbud for længe siden.

»Den aftale vil vi rigtig gerne udfordre, for det drejer sig om et rimeligt stort beløb, og vi forventer at kunne opnå en besparelse,« siger lederen af Indkøbskontoret hos Teknik og Miljø, Frands Vidstein Petersen, og fortsætter:

»Nogle gange er det jo sådan, at leverandører mener, at det kun er dem, der kan skaffe reservedele, og at de derfor har fat i den lange ende.«

Fliser og asfalt i udbud

Endnu er det ikke helt afklaret, hvordan man vil udfordre Hans Møllers priser.

»Natur og Vejservice skal søge alternative løsninger for at få udført serviceopgaven på saltsprederne fra Hans Møller, således omkostningerne nedbringes, og man ikke længere kommer i karambolage med tærskelværdien for udbudspligt,« siger Frands Vidstein Petersen.

Natur og Vejservice købte i 2015 for omkring 1,6 mio. kr. hos Hans Møller Vej og Parkmaskiner. I år er beløbet foreløbig omkring 2,2 mio kr. Udover service og reservedele kan der også skjule sig indkøb af materiel i beløbene.

Andre områder, der kommer i udbud, efter at Indkøbsafdelingen har kigget Natur og Vejservice igennem, er blandt andet indkøb af fliser og kantsten og indkøb af asfalt.

Derudover er der planlagt udbud af rammeaftaler for rådgiverydelser og for landinspektører.

Nu får topchefens sponsorer konkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce