Ny bog om Gnags: En guide til bandet og Peter A.G.

Århusiansk forfatter har lavet den første Gnags-bog i 30 år. Bogen er tænkt som en rejse i bandets udvikling og en guide til orkestret, der snart har 50 års jubilæum. Arkivfoto


Ny bog om Gnags: En guide til bandet og Peter A.G.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus-forfatter går i ny bog i dybden med Gnags' plader.

I en ny bog, der udkommer 15. november, går den århusianske musiker og forfatter Jon Brændsgaard Toft i dybden med Gnags' plader fra et musikalsk, tekstmæssigt og lydteknisk synspunkt.

<p>Masser af musikere har været omkring Gnags siden debuten i 1966, men gruppens faste holdepunkt har alle dage været forsanger og sangskriver Peter A.G. Nielsen.</p>

Masser af musikere har været omkring Gnags siden debuten i 1966, men gruppens faste holdepunkt har alle dage været forsanger og sangskriver Peter A.G. Nielsen.

»Gnags har snart 50 års jubilæum. Samtidig er det 30 år siden, der sidst er blevet skrevet en bog om gruppen, så jeg tænkte, at det var på tide med en ny. Ganske vist har jeg kun levet lidt over halvt så lang tid, som Gnags har eksisteret, men jeg har været fan af musikken, siden jeg selv var i stand til at betjene en walkman,« fortæller Jon Brændsgaard Toft, der tidligere har udgivet ungdomsbøger i science fiction-, fantasy- og krimigenren.

Bogen er tænkt både som en rejse i Gnags' udvikling, og som en præsentation af og guide til de enkelte albums for nye lyttere, der gerne vil vide mere om, hvad de går ind til.

»Bogen byder også på en samling af al den information om gruppen, jeg har kunnet finde, som etablerede fans måske vil synes er sjovt at få med omkring Peter A.G. og resten af bandet,« forklarer forfatteren.

Der holdes reception i forbindelse med udgivelsen af den nye bog, »Peter A.G. og Gnags - En guide til deres plader«, på Musik & Medieværkstedet i Åbyhøj søndag 15. november kl. 13-16.

pcb

Ny bog om Gnags: En guide til bandet og Peter A.G.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce