Uddannelsen betyder mindre


Uddannelsen betyder mindre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom unge i dag bliver presset mere og mere for at færdiggøre deres uddannelse, er netop uddannelsen måske ikke så vigtig i sidste ende, som vi tror. Der lægges nemlig i høj grad lige så meget vægt på kandidaternes personlighed, når der rekrutteres i dagens Danmark.

Selvom der år efter år bliver slået rekord med ansøgerstatistikkerne til landets videregående uddannelser, er de unge kvinders ivrighed måske ikke helt så nødvendig som hidtil antaget.

Uddannelsen er nemlig mindre vigtig, hvis man som kvinde gerne vil til tops i erhvervslivet. I stedet er det kulturen på arbejdspladserne, der er afgørende.

Ifølge professor på Copenhagen Business School, CBS, Lynn Roseberry har valget af uddannelse ikke betydning for kvindernes fremtidige karrieremuligheder.

»Jeg synes egentlig ikke, kvinderne vælger forkert. Det er ikke nødvendigvis uddannelsen, der er udslagsgivende. Det er andre ting såsom kultur. Både samfundskultur og kulturen i den organisation, hvor man kommer og får sine erfaringer. Hvis man er i en organisation, hvor man ikke bliver taget alvorligt, er det selvfølgelig mere belastende, og man risikerer at miste modet,« siger Lynn Roseberry.

Hun bliver bakket op af Steen Baagøe Nielsen, der er lektor på RUC og blandt andet forsker i unges uddannelsesvalg. Han påpeger, at arbejdsmarkedet lige nu gennemgår en udvikling, hvor der f.eks. bliver mere plads til familielivet.

»Arbejdsmarkedet er på mange måder i opbrud. Der er brug for meget andet end at have medarbejdere, der lægger mange timer. Der er brug for andre kompetencer og mere specialisering, mere empati, større kreativitet, bedre evner til at fungere i et team, som til sammen kan skabe noget større. Det handler mere om strategi end at arbejde 100 timer om ugen,« siger lektor på RUC Steen Baagøe Nielsen.

På baggrund af det er det måske i lige så høj grad virksomhederne, der også gennemgår en modernisering og har fået øjnene op for de ansattes liv, hvor andre ting kommer i fokus.

»I dag taler mange også om mangfoldighedsledelse i virksomhederne og rekruttering af medarbejdere med større diversitet, som bringer en bredere vifte af erfaringer og perspektiver sammen. For at rekruttere de rigtige medarbejdere skal virksomheden måske eksplicit markere, at man prioriterer familien anderledes og højere. Det er jo noget, der længe har appelleret til kvinder - og i stigende grad også til mænd, som ikke vil ofre nærværet med familien for en karriere,« siger Steen Baagøe Nielsen.

For at flere kvinder skal nå til tops er det altså ikke nødvendigvis afgørende, hvilken uddannelse de tager. Dog er det stadig et aspekt, de skal have med i overvejelserne.

Det mener i hvert fald Dansk Erhvervs uddannelses- og forskningspolitiske chef Mette Fjord Sørensen.

Hun mener, at det er vigtigt, at man gør sig det klart, hvilken uddannelse man vælger i forhold til sit ambitionsniveau, og hvad det er, man gerne vil.

»Hvis man for eksempel gerne vil arbejde i den private sektor, så kræver det også, at man har de rette kvalifikationer til det. Det er det, man skal gøre sig klart, men det er svært, når man er 19 år og skal træffe det her valg,« siger Mette Fjord Sørensen.

Et af de steder, hvor man også har fingeren på pulsen, i forhold til hvad der lægges vægt på i rekrutteringerne er hos headhunterne. I Holmgaard Management understreger direktøren, Lars Holmgaard, også, at det udelukkende er kvalifikationer og personlighed, der lægges vægt på.

»Når vi rekrutterer, kigger vi ikke efter køn, men hvor vi får de rigtige kvalifikationer og personlighed. Og til karrierestillinger ser vi her flest mandlige kandidater,« siger Lars Holmgaard, direktør og headhunter.

Han peger på, at mænd har brugt mere tid på at dygtiggøre sig og måske har haft en større interesse i at nå til tops end kvinder. Men heldigvis er det en tendens, der er ved at ændre sig, siger han. Samtidig mener han også, at kvinder er vigtige i forhold til diversiteten i virksomheder.

»Kvinder kommer med helt andre værdier til en virksomhed. Det efterspørges mere, og det er noget, vi har stigende fokus på. De vælger ikke de forkerte uddannelser,« siger han og fortsætter:

»Vi ser en stigning i antallet af kvinder med MBA eller tilsvarende fra det offentlige, og det er også et udtryk for, at de har større interesse for det - og heldigvis for det,« siger direktøren.

Uddannelsen betyder mindre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce