152 ansøgere er sikre på en plads

Rektor Lars Bluhme ser det naturligt, at flere elever fra både Malling og Beder søger Odder Gymnasium. »Elever skeler ikke til kommunegrænsen,« siger han. Arkivfoto: Jacob Vestervig

152 ansøgere er sikre på en plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Bluhme er en glad rektor for Odder Gymnasium.

Årets tal viser, at der er 152 ansøgere til 1. g i næste skoleår, og det er stort set det samme som sidste år. Kun et mindre fald fra 158 - i procent et fald på 3,8 procent.

Odder Gymnasium placerer sig dermed tæt ved det gennemsnit, der gælder for samtlige gymnasier i hele Region Midtjylland. Her er der et gennemsnit på fire procent færre ansøgere til det almene gymnasium.

Men udsvingene lokalt er store. Skanderborg Gymnasium oplever således en tilbagegang på 23,9 procent (Læs mere om det på Skanderborg siden).

»Ansøgertallet betyder, at vi får seks 1. g-klasser, ligesom i år. Skulle vi ned på fem klasser, ville det svare til 140 ansøgere. Men vi kunne ikke drømme om at afvise nogen, så alle 152 ansøgere ér sikret en plads. Det må du gerne skrive i avisen,« siger Lars Bluhme.

Og da det igen i år ser ud til, at nogle af gymnasierne i Aarhus har flere ansøgere, end de har plads til, vil nogle sikkert få tilbud om i stedet at starte i Odder.

»Og efter den første skuffelse hos disse elever, plejer det faktisk at gå godt, når vi har taget godt imod dem,« siger Odder-rektoren.

Med seks nystartende klasser vil Odder Gymnasium have 15-16 ledige pladser i næste skoleår til elever, der har søgt et andet gymnasium som første prioritet.

Lars Bluhme vurderer, at et ansøgertal i Odder mellem 150 og 160 er et naturligt leje.

»Det niveau har vi ligget ret stabilt på. Der er ganske få unge fra Odder, der søger andre steder hen. Odder Gymnasium ér det lokale tilbud. Men det kræver også, at vi laver et godt tilbud, for gør vi ikke det, er der kun 17 km. til Aarhus, og busserne kører jo begge veje,« siger han.

På den måde ser han også det årlige ansøgertal som et udtryk for den måde, de unge til stadighed vurderer Odder Gymnasium.

»Vi har et godt ry, og vi har både fokus på et højt fagligt niveau og på elevernes trivsel,« siger han.

152 ansøgere er sikre på en plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce