Anne gik ned med flaget - nu føles fire timers arbejde som fuldtid

54-årige Anne Jørgensen gik for tre år siden ned med flaget, da hendes handicappede søn gik bort, ægteskabet gik i stykker og arbejdet forsvandt over en kort periode. I dag er hun tilbage i arbejde på grund af projektet "Stå ikke i stampe - brug din rampe". Hun arbejder fire timer om ugen i fleksjob som planteansvarlig på Rudehøj Efterskole. Foto: Søren E. Alwan

Anne gik ned med flaget - nu føles fire timers arbejde som fuldtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anne Jørgensen arbejder i dag i fleksjob, efter hendes verden for år tilbage brød fuldstændig sammen. At hun overhovedet kan det, skyldes projektet "Stå ikke i stampe - brug din rampe".

Odder: På Rudehøj Efterskole har de ikke nok planter til, at en fuldtidsansat kan gå rundt og pleje dem. Til gengæld har de nok til, at en i fleksjob kan klare det, så det gør 54-årige Anne Jørgensen.

Hun arbejder på efterskolen i fire timer om ugen. At hun overhovedet kan overkomme det, skyldes projektet "Stå ikke i stampe - brug din rampe", som Sind Pårørenderådgivning har lavet i samarbejde med jobcentrene i Odder, Aarhus og Randers Kommune.

Projektet har fokus på at hjælpe psykisk sårbare borgere ind på arbejdsmarkedet. Og sammen med Odder Kommunes mentorordning har det været altafgørende for, at Anne Jørgensen har arbejde i dag.

- Var det ikke for de ordninger, så havde jeg ikke kunne arbejde her på efterskolen i dag. Det er stadig svært at acceptere, når man engang var vant til 40 timer i ugen, men nu er fire timer mere end nok. Når jeg kommer hjem, så putter jeg mig væk i 24 timer, før jeg er klar igen, siger Anne Jørgensen.

Det er stadig svært at acceptere, når man engang var vant til 40 timer i ugen, men nu er fire timer mere end nok.
Anne Jørgensen, fleksjobber
54-årige Anne Jørgensen gik for tre år siden ned med flaget, da hendes handicappede søn gik bort, ægteskabet gik i stykker og arbejdet forsvandt over en kort periode. I dag er hun tilbage i arbejde på grund af projektet
54-årige Anne Jørgensen gik for tre år siden ned med flaget, da hendes handicappede søn gik bort, ægteskabet gik i stykker og arbejdet forsvandt over en kort periode. I dag er hun tilbage i arbejde på grund af projektet "Stå ikke i stampe - brug din rampe". Hun arbejder fire timer om ugen i fleksjob som planteansvarlig på Rudehøj Efterskole.Foto: Søren E. Alwan

Muren krakelerede

Årsagen til, at Anne Jørgensen i dag ikke kan passe et fuldtidsarbejde, ligger en tre-fire år tilbage, hvor hele hendes verden ramlede sammen.

Hendes multihandicappede søn døde i en alder af 23 år, ægteskabet smuldrede og overgangsalderen slog ind. De mange problemer var blevet gemt af vejen ved hjælp af meget overarbejde, men da jobbet også røg, så kunne Anne Jørgensen ikke mere.

- Jeg havde brugt hele livet på at bygge en mur op, så jeg kunne håndtere alle udfordringerne, men en dag krakelerede muren, og det hele væltede ned over mig. Jeg havde det ad Pommern til, og jeg sad tre-fire måneder og tænkte, "hvad skal jeg dog gøre af mig selv?", siger Anne Jørgensen, der desuden har dårlig ryg samt fibromyalgi - kroniske smerter i musklerne. En elendig kombination, som hun selv kalder det.

Arbejde i anden række

Efter sammenbruddet var det først mentorordningen og siden "Stå ikke i stampe - brug din rampe", der fik hende i gang igen. I Odder Kommune har 30 personer været tilknyttet projektet, og af dem viser de nyeste tal, at 16 er i job, mens fem er i virksomhedspraktik, der gerne skulle føre til et fleksjob inden årsskiftet.

Ifølge projektleder Jonna Winther er det blandt andet lykkes at få folk i fleksjob, fordi de i projektet har mere tid til at støtte borgerne - både i forhold til arbejde, men også alt det andet.

- I starten snakker vi ikke om arbejde. Vi laver ikke terapi, men der er så meget andet, der fylder i deres hoveder, inden vi kan snakke om jobs. Vi kigger på hele livet, på familie, boligsituation og sådan noget, så vi kan opøve en ro til, at de kan komme i arbejde, siger Jonna Winther.

Hun understreger, at det ikke er fordi, jobcentrene gør noget forkert. Projektet er reelt et samarbejde med dem.

- De er ikke "de onde" på jobcentret. De har nogle vilkår, de skal følge, og der har vi en anden tilgang og flere ressourcer til at have den tætte kontakt. Og så har flere af borgerne en lang historik med jobcentret, så der er også noget selvværd og selvtillid, der skal opbygges, og der kan vi tage det i små skridt, siger hun.

Anne gik ned med flaget - nu føles fire timers arbejde som fuldtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce