Bo byttede asfalt ud med ost - nu har han udvidet forretningen

Bo Øster købte for et års tid siden ostebutikken i Saxild med sin kone. Den tiltrækker kunder langsvejs fra, og nu har ejerne åbnet en ny forretning i Skanderborg. Foto: Søren E. Alwan

Bo byttede asfalt ud med ost - nu har han udvidet forretningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forretning i Saxild har udvidet med en ny butik i Skanderborg. Ejeren har også selv lært at sætte pris på varerne.

Saxild: Der er koldt inde i lagerrummet hos Saxild Ost og Vin. Forretningen holder til i et gammelt frysehus med tykke vægge af kork. Her ligger store, hele oste og venter på, at Bo Øster tager dem ind i forretningen.

Det er lidt af en omvæltning for manden, der i 29 år arbejdede med asfalt i entreprenørbranchen. Han har blandt andet været direktør, men i de senere år droslede han ned og arbejdede på projektniveau.

For et års tid siden overtog han sammen med sin kone Gunvor Bruun forretningen, der ligger ud til landevejen i Saxild.

- Det er dejlig at være herre i eget hus og bestemme selv. Og jeg har jo været vant til lange arbejdstider, siger Bo Øster.

Vi ligger godt herude i Saxild, og her bliver vi. Vi har ingen planer om at flytte.
Bo Øster, Saxild Ost og Vin
Navnet Saxild Ost og Vin er så godt, at den nye butik i Skanderborg hedder det samme.  Foto: Søren E. Alwan
Navnet Saxild Ost og Vin er så godt, at den nye butik i Skanderborg hedder det samme. Foto: Søren E. Alwan

Har åbnet ny butik

Gunvor Bruun har tidligere været direktionssekretær i store virksomheder, og siden de overtog butikken, har hun fået job på Aarhus Universitet. Det betyder, at Bo Øster i dag står i spidsen for Saxild Ost og Vin, som i november åbnede endnu en forretning på Adelgade midt i Skanderborg.

- På et eller andet tidspunkt får man lyst til at prøve noget nyt, og i dag er det mig, der driver butikken. Jeg har nok et entreprenørgen, så jeg kunne ikke have en enkelt butik, der skulle mere til. Jeg lavede lidt research i Østjylland, og Skanderborg var den eneste større handelsby uden en ostebutik, siger Bo Øster.

Forretningen i Skanderborg hedder også Saxild Ost og Vin, for det er et godt navn.

- Vi ligger også godt herude i Saxild, og her bliver vi. Vi har ingen planer om at flytte ind til Odder. Jeg tror, at vi nyder godt af at ligge lidt for os selv, siger Bo Øster.

Selv om avisen besøger ham en helt almindelig onsdag lidt efter åbningstiden kl. 12, er der en stadig strøm af kunder. De fleste køber ost og får en smagsprøve, andre skal have fyldt en bakke op med økologiske æg, og salget af julemarmelade er også begyndt. Tilsyneladende er det den samme julemarmelade, der er på hylden hvert år.

Og butikkens grubeost, der hedder Jens Langkniv og er modnet i Daugbjerg Kalkgruber, er et hit.

Kunderne får lige det stykke, de gerne vil have. Og hvis de gerne vil have skåret gavlen af, så klarer Bo Øster også det. Foto: Søren E. Alwan
Kunderne får lige det stykke, de gerne vil have. Og hvis de gerne vil have skåret gavlen af, så klarer Bo Øster også det. Foto: Søren E. Alwan

Betyder meget for Saxild

En af kunderne er Heidrun Derflinger fra Saxild.

- Jeg er rigtig glad for, at de overtog butikken. De små butikker betyder meget for en landsby og for turisterne, så det er rigtigt godt for byen, siger hun.

Asfaltmanden har også selv lært at nyde osten.

- Jeg var selv en moderat bruger af ost, før vi købte butikken. Men jeg skal godt nok love for, at jeg har lært at sætte pris på ost. Jens Langkniv er den bedst sælgende, men vi har et bredt repertoire af det, som kunderne gerne vil have. Skæreostene er typisk danske. Vi har gouda fra Holland i mange smagsvarianter, og gedeoste er blevet voldsomt populære, siger Bo Øster.

Hvis udbuddet i Saxild ikke er nok, kan man besøge den nye forretning.

- Butikken i Skanderborg er større, så der er plads til flere og dyrere oste. Og vi har mere vin, siger Bo Øster.

Foruden ham er der to ansatte, og han kommer i begge butikker.

- Jeg er 55 år, og jeg satser på at blive i ostebranchen, indtil pensionsalderen sætter ind på et eller andet tidspunkt, siger han.

Hollandske gouda-oste er en del af repertoiret. Foto: Søren E. Alwan
Hollandske gouda-oste er en del af repertoiret. Foto: Søren E. Alwan
I gamle dage var der frysehus i bygningen. Foto: Søren E. Alwan
I gamle dage var der frysehus i bygningen. Foto: Søren E. Alwan

Bo byttede asfalt ud med ost - nu har han udvidet forretningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce