Christine skrev en af de bedste studieopgaver i Norden

Christine Lillelund Nielsen er den første modtager af en nystiftet skandinavisk pris for bedste 3.g opgave inden for fysiologi. Foto: Mads Hansen.


Christine skrev en af de bedste studieopgaver i Norden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Christine Lillelund Nielsen fra Odder Gymnasium er overrasket over, at hendes fysiologiopgave har vundet en landsdækkende konkurrence.

Et 12 tal var, hvad der stod på sedlen, da Christine Lillelund Nielsen fik sin studieretningsopgave tilbage.

»Det var jeg meget overrasket over,« siger den nybagte student fra 3. y på Odder Gymnasium.

Derfor var hun endnu mere overrasket, da hendes lærer spurgte, om hun måtte sende opgaven ind til en konkurrence hos Skandinavisk Forening for Fysiologi, der havde besluttet at uddele en pris for bedste studieretningsprojekt.

»Jeg blev lidt overvældet, men tænkte, at det da bare var sjovt,« siger Christine Lillelund Nielsen, der bor i Beder.

Endnu sjovere blev det, da hun for et par uger siden fik at vide, at hendes opgave havde været den bedste, og at der var 20.000 svenske kroner på vej ind på hendes bankkonto.

Hendes opgave blev valgt ud af 16 andre opgaver, der var sendt ind efter en forespørgsel på landets 60 gymnasier.

»Det er da et kæmpe skulderklap, der giver selvtillid,« siger hun.

»Vi valgte tre opgaver ud af de 16, som alle var værdige vindere,« fortæller professor Christian Aalkjær fra biomedicinsk institut ved Aarhus Universitet.

Blandt de tre opgaver valgte han og hans kolleger i Skandinavisk Forening for Fysiologi, at Christine Lillelund Nielsens opgave havde fortjent at vinde.

»Opgaven viser stor indsigt. Den er velskrevet og velformuleret og så er den begejstrende,« siger professoren, der glæder sig over, at den nyindstiftede pris måske kan være med til at sætte fokus på fysiologi, som er læren om, hvordan kroppen fungerer.

»Det er jo vigtigt for alle mennesker at forstå,« understreger han.

I Christine Lillelund Nielsens opgave er det kroppens insulinniveau, når man har diabetes type 1, der har været omdrejningspunkt. Det er ikke tilfældigt, at det blev inden for fysiologien, at den nybagte biotek student valgte at skrive sin studieretningsopgave.

»Min mor er læge, så det kom meget naturligt.«

Opgaven skrev dog ikke sig selv. Hun forberedte sig sammen med en veninde i tre uger, inden selve opgaven skulle løses på 14 dage.

»Jeg hadede det virkelig. Jeg syntes, det var så svært, så jeg tænker da også, at jeg kan bruge det her skulderklap som motivation, når jeg senere i livet står overfor noget, jeg synes er svært,« siger Christine Lillelund Nielsen.

Hvad det skal være, har hun ikke besluttet endnu. Måske går hun lægevejen som sin mor, men det kan også være, det bliver noget andet naturfagligt.

»Det bliver helt sikkert i den boldgade,« siger den nybagte student, der i første omgang tager en puster i et år ovenpå tre hårde år, der mundede ud i et gennemsnit på 10,6 og altså en pris for landets bedste studieretningsopgave i fysiologi.

Christine skrev en af de bedste studieopgaver i Norden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce