Der mangler ledelse i børnehaverne

Der er brug for flere ledere i de kommunale dagtilbud for at sikre høj faglighed i børnenes hverdag. Arkivfoto: Morten Pape

Der mangler ledelse i børnehaverne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I erkendelse af, at der mangler daglig ledelse tæt på pædagogerne, kan der igen være mellemledere i kommunens dagtilbud.

Odder: Der er brug for daglig, faglig ledelse tæt på medarbejderne i de kommunale dagtilbud. Derfor har politikerne i Børn-, Uddannelses- og Kulturudvalget besluttet at ændre en tidligere beslutning, hvor man nedlagde souschef og afdelingslederniveauet og erstattede det med teamkoordinatorer uden ledelsesbeføjelser.

- Der er simpelthen brug for en leder tæt på, der har ledelseskasketten, erkender Lone Jakobi (S), der er formand for udvalget.

Daginstitutionerne har siden 2014 arbejdet med at udvikle en teamkoordinatorfunktion. Koordinatorerne har øget det pædagogiske fokus, men ledelseskraften har manglet, erkender man nu i forvaltningen, som derfor har indstillet til politikerne, at strukturen bliver ændret.

Lone Jakobi understreger, at man fra politisk side ikke vil pålægge alle institutioner at omorganisere sig, så der kommer et ledelseslag mere.

- Der er ikke brug for politisk detailstyring, siger hun.

- Det er vigtigt, at man lokalt kan gøre, som det passer bedst til den enkelte institution, lyder det fra Lone Jakobi.

Ikke flere penge

Hvis en institution ønsker at konvertere teamkoordinatorer til en afdelingsleder, kan den enkelte institutionsleder gøre det i samarbejde med direktør Karsten Poulsen.

Der er ikke lagt op til, at der skal tilføres penge til de institutioner, der udvider ledelseslaget, da der ifølge forvaltningens indstilling blot er tale om at flytte rundt på pengene indenfor det eksisterende budget.

Ændringen vil derfor, ifølge forvaltningen, heller ikke medføre en forringelse af antallet af børn pr. voksen i institutionerne.

Der mangler ledelse i børnehaverne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce