Efter specialklasse-boom: Politikere vil have mere viden

Der skal fokus på den gode inklusion, så den brat opadgående kurve med børn i specialklasser kan blive knækket, og langt flere kan blive inkluderet på en god måde i normalklasserne. Arkivfoto

Efter specialklasse-boom: Politikere vil have mere viden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der skal viden til udefra, når det skal undersøges, hvorfor der er sket en brat stigning i antallet af elever i specialklasser i Odder Kommune.

Odder: Medlemmerne af børn-, unge- og kulturudvalget er ikke i tvivl om, at de skal følge forvaltningens indstilling om, at der skal afsættes penge til at undersøge, hvorfor kommunen pludselig har fået en ekstra udgift på syv mio. kr. til elever i specialklasser.

Det fortæller udvalgsformand Anne Bonefeld (V).

Derfor har politikerne på et møde sagt ja til, at forvaltningen nedsætter en gruppe, der skal udarbejde en analyse af området.

- Vi er glade for, at der lægges op til at gøre brug af Undervisningsministeriets Task Force, men vi vil også gerne have input fra andre kommuner om, hvordan de løser inklusionsopgaverne der, siger hun.

Kort før sommerferien blev politikerne informeret om, at der var en stigning på 26 elever fra sidste skoleår til dette skoleår, der skulle i specialklasse. Hvor der i 2016-2017 var 55 elever henvist til en af kommunens specialklasser på Parkvejens Skole eller Hou Skole, er der i år 81.

Den udvikling koster ikke alene mange penge. Politikerne ser det også som et tegn på, at der er noget, der ikke er, som det skal være.

Det er utrolig uheldigt, at vi får så sent besked om udviklingen, men også meget fordelagtigt, at det kommer lige som vi skal kigge på tildelingsmodellen.
Anne Bonefeld (V), udvalgsformand

Er forældrene tilfredse

- Vi har brug for mere viden. Også fra forældresiden. Vi vil eksempelvis gerne vide, om de er tilfredse med de tilbud, de får til deres børn, når disse bliver rykket fra en normal klasse til en specialklasse, siger Anne Bonefeld.

Udvalgsformanden lægger ikke skjul på, at hun gerne så flere børn blive i normalklasserne.

- Derfor håber vi også, at analysen kan give inspiration, for det giver jo ikke mening, at vi ikke kan hjælpe de her børn og forældre, der er dagligt udfordrede. Og så er jeg egentlig ligeglad med, hvilken kasse pengene skal komme fra, understreger Anne Bonefeld.

Derfor skal der ifølge udvalgsformanden også kigges på den måde, man fordeler pengene til de enkelte skoler.

- Da vi lavede den nuværende tildelingsmodel for seks år siden, ville vi give skolerne et incitament til at arbejde mere med inklusion. Men det ser jo ikke rigtig ud til at være lykkedes, erkender udvalgsformanden.

Efter specialklasse-boom: Politikere vil have mere viden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce