Elever sprudler i Vita Park

Musik, lys, lyd og bevægelse blev brugt i forbindelse med installation over emnet Det gode liv. Privatfoto: Odder Gymnasium.

Elever sprudler i Vita Park

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det tidligere smedeværksted i det gamle sygehus er blevet til »Underværket« for elever på gymnasiet.

Der sker noget, når man rykker ud af de vante klasseværelser og bevæger sig ud i virkeligheden. Kreativiteten, iderigdommen og de innovative tanker blomstrer, og der bliver sat gang i en masse nyt.

De gamle operationsstuer, der er bevaret, skaber spændende rammer for installationskunst, mener eleverne. Privatfoto: Odder Gymnasium.
De gamle operationsstuer, der er bevaret, skaber spændende rammer for installationskunst, mener eleverne. Privatfoto: Odder Gymnasium.

Det har elever og lærere på Odder Gymnasium allerede oplevet i forbindelse med, at gymnasiet har lejet lokaler i Vita park - foreløbig for et år.

Vicerektor Susanne Jensen er meget begejstret efter de første erfaringer med brug af lokalerne. De ligge i kælderetagen under Kunstværket og har fået navnet »Underværket.« Lokalerne har tidligere været smedie.

I fredags blev der holdt afslutning på en innovationsuge i det såkalte AT forløb for 2. g eleverne. Ugens emne var »Det gode liv«

»Ud over det lokale, vi har lejet, har vi også haft mulighed for at benytte nogle operationsstuer og en operationsgang, som er bevaret. Det skaber unikke muligheder for at lave nogle specielle installationer, og jeg var virkelig imponeret. Det samme var undervisningsministeriet, der deltog som dommer. I første omgang er det tanken, at det er de kreative fag, der skal bruge Underværket - musik, multimedie, billedkunst og irdæt, fortæller Susanne Jensen,

En af installationerne om aktiv dødshjælp: »Kniv eller knap - vil du føre kniven eller trykke på knappen?«

En anden operationsstue bar skiltet »Kræftafdelingen« og her var det skyggespil og musik, der kommunikerede den emotionelle side af det at have et kræftsygt barn. En tredje installation foregik i de underjordiske gange med titlen »en sund krop - i et sygt sind«, hvor man på vejen gennem tunellen møder forskellige fremstillinger af den sunde krop og de mange overfladebetragtninger vi har om det gode liv - længere fremme det twistede sind og sindets afkroge - alt sammen understøttet af en lydside,

»På sigt er det meningen, at vi gerne vil bruge Underværket som skolens åbning til byen med mulighed for at bidrage til byens kultur og sundhed.

Også ideen om et sted for kunstnerspirer og talentudvikling kunne være interessant. Vi vil gerne have skolen ud i byen og byen ind i skolen. På sigt kunne man forestille sig flere fag, der kunne arbejde i VitaPark i forhold til et spirende iværksættermiljø. Vi synes, det er vigtigt, at forsøge at bidrage og støtte op i den første pionerfase, så VitaPark får de bedst tænkelige muligheder for at udvikle sig til et centrum for kultur og sundhed,« siger Susanne Jensen.

Elever sprudler i Vita Park

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce