En hyldest til Halfdan Rasmussen serveret fra Odder

Christina Ann og Hans Sydow arbejder tæt sammen om en række projekter, der kombinerer musik og grafiske udtryk - senest en udstilling om Halfdan Rasmussen.


En hyldest til Halfdan Rasmussen serveret fra Odder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Christina Ann og Hans Sydow har netop åbnet deres udstilling om Halfdan Rasmussen på Teatermuseet i København.

For nylig åbnede udstillingen »Halfdan til tiden« på Teatermuseet i Hofteatret i København. Odder-ægteparret Christina Ann og Hans Sydow har bidraget til udstillingen med 12 værker, der hylder 100-året for Halfdan Rasmussen fødsel. Og ja, det er ham med de nærmest legendariske børnerim om blandt andet Kanonkongen Knold. Men Halfdan Rasmussen var rigtig meget mere, hvilket den nye udstilling beviser.

Kvinder i rundkreds på Femølejren - med Ludvig Holberg i kredsen. Det er Christina Ann Sydow, der har bragt Holberg til nutiden.
Kvinder i rundkreds på Femølejren - med Ludvig Holberg i kredsen. Det er Christina Ann Sydow, der har bragt Holberg til nutiden.
Foto: Ulla Aue/Scanpix Danmark

Allerede i 2002 havde Christina Ann og Hans Sydow, sammen med Teatermuseets direktør, Peter Christensen Teilmann, fat i Halfdan Rasmussen på CD'en »Halvvejs til Halfdan«. 12 af CD'ens numre, komponeret af Hans Sydow, er med på den nye udstilling i Teatermuseet, hvor Christina Ann Sydow har tryllet med grafikken ved hjælp af en række fotografier, som Halfdan Rasmussen selv tog. Ud over at skrive digte, rim og remser var han nemlig også en ivrig fotograf.

Christina Ann og Hans Sydow
<ul><li>Christina Ann Sydow er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole og arbejder som grafisk designer. </li><li>Hans Sydow er Cand. Musicae i musikformidling. </li><li>De har boet i Odder og arbejdet sammen siden 2002. </li><li>Udstillingen »Halfdan til tiden« kan ses på Teatermuseet frem til sommerferien.</li></ul>

»Vi har lånt billederne af Halfdan Rasmussens datter, og kombinationen af hans ord og hans billeder er stærk. Det er visuel poesi, og man kan fornemme, at det er den samme, der har taget billederne og skrevet ordene,« siger Christina Ann Sydow og kalder det for et privilegium at få et sådant kig ind i Halfdan Rasmussens verden.

Hans Sydow tilføjer, at udstillingen er et forsøg på at vise en anden side af Halfdan Rasmussen.

»Alle, vel nærmest uden undtagelse, kender hans børnedigte. Men han kunne så meget mere, og det viser vi,« konstaterer Hans Sydow.

Halfdan Rasmussen er imidlertid ikke det første nationalikon, de to gange Sydow har ført ind i nutiden. Sidste år »gik det ud over« selveste Ludvig Holberg, der blandt andet blev placeret i en rundkreds på en Ø-lejr omgivet af topløse kvinder, for at anskueliggøre hans meget moderne syn på demokrati og ligestilling mellem kønnene.

Let at samarbejde

Spørgsmålet om, hvorvidt det som ægtepar er svært at arbejde tæt sammen med så kreative projekter, bliver mødt med et smil og en stille latter.

»Vi kommer med to forskellige tilgange. Jeg har musikken og Christina har sin baggrund i arkitektur og grafisk design«, siger Hans og Christina tilføjer: »Vi får de samme associationer og ideer, og vi er som regel de første, der ser og hører hinandens arbejde. Man kan vel kalde vores arbejde for en ekstra dør i vores liv,« siger Christina Ann Sydow og smiler:

»En tilføjelse til det at være mand og kone, mor og far.«

Og hvad så? Hvordan ser det næste projekt ud? I øjeblikket er Hans Sydow i fuld gang med sit »Jeg kan huske« projekt, der blev præsenteret og afprøvet i Odder tidligere i år.

Børnenes Hovedstad Billund har bestilt en række workshops og en soundwalk, som projeket i Odder også indeholdt.

»Til forskel fra projektet i Odder ønsker Christina og jeg i Billund at kombinere det visuelle og auditive i en fortælling om byudviklingen i Billund, fortalt af børn til alle tider i byen«, siger Hans Sydow og tilføjer med et smil:

»En opgave der ikke bliver mindre sjov af, at jeg stammer fra byen.«

En hyldest til Halfdan Rasmussen serveret fra Odder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce