Filminstruktør var på hjemmebane i Biffen

Kasper Torsting fik hilst på sine forældre, Gerd og Claus Torsting og sin søster Louise Torsting. Foto: Hans Jørgensen

Filminstruktør var på hjemmebane i Biffen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kasper Torsting er på en danmarksturne med sin første spillefilm. Hjembyen Odder var et af stoppestederne, og der var familie og bekendte blandt det store publikum.

ODDER: Kasper Torsting vendte for en kort stund tilbage til hjembyen, da han torsdag aften besøgte Biffen i Odder. Her fortalte han om filmen "I Krig & Kærlighed", som havde forpremiere for en næsten fyldt sal.

- Af de 85 publikummer er de 83 fra min familie, sagde han spøgende.

Hel korrekt var det ikke, men Kasper Torsting fik delt krammere ud til sine forældre, Claus og Gerd Torsting, og sin søster, Louise Torsting, som alle bor i byen.

Med sig havde Kasper Torsting filmproducer Ronnie Fridthjof og de to hovedrolleindehavere, Sebastian Jessen og Rosalinde Mynster. I løbet af torsdagen nåede de også at besøge Cinemaxx og Nordisk Film Biografer i Aarhus, Malling Bio samt biografer i Silkeborg og Viborg.

Foruden producent Ronnie Fridthjof (t.v.) havde Kasper Torsting (med kasketten) de to hovedrolleindehavere Rosalinde Mynster og Sebastian Jessen med til Odder. Foto: Hans Jørgensen
Foruden producent Ronnie Fridthjof (t.v.) havde Kasper Torsting (med kasketten) de to hovedrolleindehavere Rosalinde Mynster og Sebastian Jessen med til Odder. Foto: Hans Jørgensen

Biffen har været en konstant

Da Kasper Torsting flyttede til Odder, begyndte han på 6. klasse på Rathlouskolen og blev siden student på Odder Gymnasium.

- Jeg har altid elsket film. Jeg havde en rigtig god veninde, som senere blev min kæreste, i Odder. Hendes far var forretningsmand og rejste meget til Singapore. Der kunne man få de nyeste film på VHS, og dem tog han med hjem. Så jeg så de nyeste film. Det var så fedt, jeg kunne se dem igen og igen. Jeg var med på beatet på grund af den far, og det tog jeg med mig, fortalte Kasper Torsting.

- Mine forældre var meget aktive i Biffen i en årrække, nu er det kun min far, som er operatør. Jeg hørte tit om biografen, min familie var jo med til at drive den, det var fantastisk. Og det var det sted, jeg måske første gang dristede mig til at holde en pige i hånden, jeg i lang tid havde været forelsket i, derinde i mørket. Biffen i Odder har været en konstant, fra jeg begyndte at beskæftige mig med film på højskole, tilføjede Kasper Torsting.

Instruktørens første spillefilm

På Den Europæiske Filmhøjskole mødte han Ronnie Fridthjof. De har siden arbejdet sammen om dokumentarfilm. Men det er første gang, de har lavet en spillefilm sammen, og det var nyt for Rosalinde Mynster og Sebastian Jessen at arbejde med Kasper Torsting.

- Han er et virkeligt sympatisk menneske. Han er åben og lytter. Han var interesseret i os, og hvad vi kom med, og vi brugte hinanden meget. Og så tænker han i billeder, sagde Rosalinde Mynster.

- Ja, han var meget åben for dialog. Men samtidig var han meget klar i det, når det ikke gik hans vej, siger Sebastian Jessen.

Samarbejdet med producer Ronnie Fridthjof har været så tæt, at filmen på plakaten lidt usædvanligt præsenteres som en film af instruktør Kasper Torsting og producent Ronnie Fridthjof. De har skrevet manuskriptet sammen, og producenten var med under optagelserne.

- Kasper har en enorm nerve i alt, hvad han laver, og derfor er skuespillerne glade for ham. Han har en enorm positiv energi, og det er ledelse på et højt plan at være instruktør. Han har kendskab til den menneskelige psykologi, og han tager hurtige beslutninger, siger Ronnie Fridthjof.

I "Krig & Kærlighed" har danmarkspremiere torsdag 15. november.

Filminstruktør var på hjemmebane i Biffen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce