Frivillige skriver lokalhistorie - en kur mod rodløshed

Hver onsdag mødes frivillige på lokalarkivet i Hou. Nu har de udsendt en årbog. Foto: Hou Lokalhistoriske Arkiv

Frivillige skriver lokalhistorie - en kur mod rodløshed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årsskrift bliver forhåbentlig det første af mange. Salget blev sat løs i mandags, og bogen kan være en kur mod rodløshed.

Hou: Det første eksemplar af en ny lokalhistorisk årbog om Hou er sendt på gaden. Bogen er skrevet af frivillige, og flere vil gerne hjælpe med kommende årbøger. 

Hou Lokalhistoriske Arkiv havde inviteret til et arrangementet i Hou Hallen i mandags, og der kom mange flere gæster end forventet. Medlemmerne kan få et eksemplar gratis, mens andre må betale en 50'er. 

- Der kom over 100, så der blev taget rigtigt godt imod vores bog. Vi er overvældede over interessen og opbakningen. Bogen er en prøveballon, og det er en god måde at gøre folk interesserede i lokalhistorien. Vi har efterlyst nogle, der havde lyst til at skrive næste år, og der var flere, der meldte sig på banen, siger arkivleder Bente Hornbæk. 

Årbogen har fået navnet "Hou Historier", er på 36 sider og består af ni historier. De handler bl.a. om sabotage og om et Luftwaffe-havari uden for havnen under 2. Verdenskrig. Man kan også læse om farverige personer, der har levet og virket i Hou, og om kampen om jernbanen. 

Artiklerne er skrevet af Jørn Junker, Kirsten Mørk, William Holstein-Rathlou og Steffen Rossov, og andre har bidraget med at finde fotos, layout, opsætning, indhentning af tryktilbud m.v.

Lokalarkiv i Hou
I 2011 blev Hou Lokalhistoriske Arkiv startet, og i dag er der ca. 200 medlemmer og 15 aktive frivillige. Arkivet ledes af en bestyrelsen og en frivillig arkivleder. Årbogen Hou Historier kan købes hos arkivet, der har til huse i Hou Hallen. Arkivet har åbent hver onsdag kl. 13.30-15.30, og bestyrelsen og arkivlederen kan også sælge bøger, hvis man ikke kan komme forbi om onsdagen. 

 

En kur mod rodløshed

- Næste år fordobler vi sidetallet. Vi er kommet af med over 100 bøger. Mange medlemmer har fået den, og en del har købt den til sig selv eller til børnene. Det er jo den første i en serie, siger Bente Hornbæk. 

Bogen indeholder nogle af de historier, som lokalarkivet har i sit digitale arkiv, der kaldes Tidslinjen. 

- Der kommer også fortællinger, man ikke kan finde andre steder, og forhåbentligt en historie om, hvad der er sket i Hou i årets løb. Behovet for at have et tilhørsforhold og vide noget om det sted, man bor, bliver ikke mindre. Hvis man er tilflytter, skal man have skabt sig en ny identitet og føle sig som en del af et sted. Mange køber også bogen til børn og børnebørn, der er flyttet væk, siger Bente Hornbæk. 

Frivillige skriver lokalhistorie - en kur mod rodløshed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce